Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sergej Tsjudinov får bli med til Pyeongchang

Utestengt fra OL på livstid - får bli med til Pyeongchang

Sergej Tsjudinov får være med til OL i Pyeongchang som trener for det russiske skeleton-laget, til tross for at han er utestengt fra alle framtidige OL.

UTESTENGT: Sergej Tsjudinov er utestengt fra alle framtidige OL. Likevel får han dra til Pyeongchang. Her i Sotsji som utøver. Foto: Dita Alangkara / AP Photo / NTB Scanpix
UTESTENGT: Sergej Tsjudinov er utestengt fra alle framtidige OL. Likevel får han dra til Pyeongchang. Her i Sotsji som utøver. Foto: Dita Alangkara / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Den russiske olympiske komité (ROC), skriver nyhetsbyrået AP.

Tsjudinov ble i november utestengt på livstid av Den internasjonale olympiske komité (IOC) etter at han ble funnet skyldig i systematisk doping i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

Men til tross for karantenen er han på listen over trenere som er akkreditert til vinterlekene i Sør-Korea. Listen teller 80 trenere, og Tsjudinov er den eneste treneren i skeleton.

Formelt er Russland utestengt fra vinter-OL, men 169 russere som er vurdert som «rene» får lov til å delta under nøytralt flagg.

Vinter-OL varer fra 9. februar til 25. februar.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!