Utestengt i fem år

- Det var som jeg ventet meg. Hadde jeg blitt frifunnet av denne komiteen, ville jeg blitt svært overrasket. Det er et rent bestillingsverk av ledelsen i DNT. De vil ha meg vekk, men de skal ikke lykkes, sier en kampklar Atle Hamre.

I går ble kjendiskusken utestengt fra travløp i fem år. Hamre er dømt for å ha satt travsporten i vanry.

-Da jeg så sammensetningen av den nye appellkomiteen, som skulle behandle min sak, skjønte jeg umiddelbart at jeg ville bli dømt.

Blant annet har formannen uttalt seg negativt om min person ved tidligere anledninger i pressen. Slikt kan ikke kalles habilt. Denne komiteeen hadde bestemt seg på forhånd. Vi hadde planer om å føre åtte vitner under saksbehandlingen. Men i samråd med min advokat droppet vi samtlige. Vi skjønte at det var nytteløst fra starten av. Nå har jeg fått dommen. Det er fra og med nå jeg kan kjempe min sak i andre og mer rettferdige instanser, sier Hamre til Dagbladet.

-Et klart tilfelle av forhåndsdømming, som strider mot menneskerettighetene. Det hårreisende i denne saken, er at Hamre først ble frikjent av appellkommiteen. Men den kjennelsen var ikke styret i Travselskapet enig i. Da begynner de like godt på nytt. Kaster kommiteen og danner en ny, som dømmer slik styret vil. Nå skal Hamre og jeg sette oss ned og vurdre hva vi skal gjøre.

Jeg vil ikke kommentere, om det blir namsretten eller en annen form for aksjon fra vår side, sier Per Danielsen til Dagbladet.