TØFF TAKLING: Mats Rosseli Olsen ble taklet stygt i en kamp i svensk ishockey. Her i aksjon under OL. Foto: AP Photo/Matt Slocum
TØFF TAKLING: Mats Rosseli Olsen ble taklet stygt i en kamp i svensk ishockey. Her i aksjon under OL. Foto: AP Photo/Matt SlocumVis mer

Utestengt i fem kamper for Rosseli-takling

Brynäs-spiller Jörgen Sundqvist må sone fem kampers karantene etter hodetaklingen mot norske Mats Rosseli Olsen i svensk ishockey torsdag.

Sundqvist ble ilagt matchstraff i SHL-kampen som endte med 2-1-seier til Frölunda. Oppgjøret snudde etter situasjonen som endte med at Rosseli Olsen måtte forlate isen med en antatt hjernerystelse.

Fredag meldte Aftonbladet at Sundqvists hodetakling hadde havnet på bordet til disiplinærnemnda i svensk ishockey, og like etter ble det klart at straffen blir fem kamper.

Rosseli Olsen håper han slapp fra episoden med en lett hjernerystelse.

- Jeg har det tross alt OK. Jeg fikk en smell, og nå til dags tar man ingen risiko etter en sånn smell, sa den norske landslagsprofilen etter at han måtte avbryte kampen.

Disiplinærnemnda skriver at nordmannen var «forsvarsløs» da han ble offer for taklingen fra Sundqvist.

Brynäs-sportssjef Stefan Bengtzen sa på sin side etter torsdagens kamp at det hele var et uhell.

- En ren ulykkeshendelse. Og både Jörgen og laget fikk straff umiddelbart ved at vi tapte kampen, sa han.

- Jörgen kommer inn som neste mann og skal ta pucken. Han gjør det helt i tråd med våre retningslinjer. Dessverre er Frölunda-spilleren lav og blir truffet i hodet. Jeg lider med «Sunken» (Sundqvist). Han er ingen stygg spiller, fortsatte Brynäs-sjefen.

Mattias Nørstebø hadde assist på utligningsmålet da Frölunda snudde til 2-1-seier med to raske mål i 3. periode. Stockholm-klubben er nummer fire i SHL og er trygt inne blant de seks første som går direkte til kvartfinale i sluttspillet.

(NTB)