Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utestengt i to år for doping

Det internasjonale sykkelforbundet (ICU) har utestengt slovenerne Kristijan Koren og Borut Bozic i to år for deres befatning med en internasjonal dopingring.

UTESTENGT: Kristijan Koren er utestengt for doping. Det er også landsmannen Borut Bozic. Foto: NTB/Scanpix
UTESTENGT: Kristijan Koren er utestengt for doping. Det er også landsmannen Borut Bozic. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

UCI opplyser at de to er blitt etterforsket og straffet basert på informasjon mottatt fra østerrikske myndigheter.

Bakgrunnen er etterforskningen knyttet til «operasjon Aderlass» (årelating), som ble offentlig kjent da det ble gjennomført en dopingrazzia under ski-VM i Seefeld sist vinter.

Koren og Bozic ble begge suspendert i mai, da begge var tilknyttet Bahrain-Merida-laget. Koren skulle da delta i Giro d'Italia, mens Bozic skulle ha en lederrolle i laget.

Etterforskningen gjelder et dopingnettverk rundt den tyske idrettslegen Mark Schmidt, som hadde klienter i ulike idretter.

Bruddene på antidopingreglementet slovenerne straffes for ligger flere år tilbake i tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling