Utestengt på livstid

En fotballsupporter er utestengt på livstid etter å ha sendt rasistiske meldinger.

UTESTENGT: En supporter er utestengt på livstid fra The Hawthorns - hjemmebanen til West Bromwich Albion. Foto: Andrew Yates / Sportimage via PA Images
UTESTENGT: En supporter er utestengt på livstid fra The Hawthorns - hjemmebanen til West Bromwich Albion. Foto: Andrew Yates / Sportimage via PA Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I etterkant av West Bromwichs kamp mot Manchester City i januar, fikk West Broms Romaine Sawyers tilsendt flere rasistiske meldinger på sine sosiale medier-kontoer.

En mann i 50-åra ble raskt identifisert, og utestengt av klubben. Saken gikk til retten, og supporteren ble torsdag funnet skyldig i å ha sendt de rasistiske meldingene.

Livstid

Supporteren er nå utestengt på livstid fra alle West Bromwichs kamper, heter det i en uttalelse fra klubben.

- West Bromwich har en stolt historie av å jobbe mot all mulig diskriminering. Vår beskjed til supporterne er tydelig: Rasisme er uakseptabelt og aksepteres ikke av klubben vår, skriver klubben på sine hjemmesider.

- Vil ikke ha deg

Rasisme i fotball har vært et mye omtalt tema de seineste åra. Under fotball-EM i sommer blusset debatten opp igjen etter at flere av de engelske spillerne ble hetset etter å ha bommet på straffespark under finalen mot Italia på Wembley.

Marcus Rashford (23), Jadon Sancho (21) og Bukayo Saka (19) bommet i tur og orden under straffesparkkonkurransen i EM-finalen. Etterpå skylte en bølge av rasisme og hat over sosiale medier.

Tre av Englands mørkhudede spillere ble hengt ut som syndebukker og angrepet for hudfargen. Hele det siste døgnet har det haglet inn med støtteerklæringer. Både fra lagkamerater og fra offisielt hold.

Kaptein Harry Kane tok til Twitter for å ta et oppgjør med de som kom med rasistiske ytringer.

- Dette er tre gutter som har vært strålende i hele sommer og hadde mot til å stå opp og ta straffespark da innsatsen var høy. De fortjener støtte og oppbakking, ikke den rasistiske trakasseringen som de har opplevd det siste døgnet. Hvis du trakasserer noen på sosiale medier, er du ikke England-fan og vi vil ikke ha deg, skrev Tottenham-spissen på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer