Utestengt Portugal-sjef styrte laget fra VIP-boksen

- Queiroz er fortsatt hovedtrener, sier assistenten.

I KULISSENE: Carlos Queiroz under Portugals kamp mot Kypros. Landslagssjefen er utestengt av det portugisiske forbundet, men har fortsatt kontakt med assistenttrener Agostinho Oliveira og resten av trenerteamet.Foto: SCANPIXEPA/HUGO DELGADO
I KULISSENE: Carlos Queiroz under Portugals kamp mot Kypros. Landslagssjefen er utestengt av det portugisiske forbundet, men har fortsatt kontakt med assistenttrener Agostinho Oliveira og resten av trenerteamet.Foto: SCANPIXEPA/HUGO DELGADOVis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Assistenttrener Agostinho Oliveira står på sidelinja når Portugal møter Norge i morgen, men utestengte Carlos Queiroz trekker fortsatt i trådene som styrer det portugisiske mannskapet.

Queiroz ble utestengt i seks måneder av det portugisiske fotballforbundet, etter at han skal ha nektet dopingmyndighetene å teste spillerne før årets VM.

Men selv om han ikke får lov til å sitte på benken på Ullevaal, kommer han for egen regning til Oslo i morgen, og vil trolig se kampen fra tribuneplass.

På dagens pressekonferanse ble Agostinho Oliveira pepret med spørsmål fra hjemlige journalister om den kaotiske situasjonen rundt landslaget, og assistenten fortalte at Carlos Queiroz kom med innspill under 4-4-kampen mot Kypros.

- Queiroz snakket med medlemmer av trenerteamet via telefon, men ikke med meg. Jeg har nok med å fokusere på det som skjer ute på banen. Legg merke til hvor jeg står under kampen i morgen, det er på sidelinja. Der kan dere se at jeg ikke snakker i telefonen, sier Oliveira.

- Men Carlos Queiroz er fortsatt hovedtrener for dette laget, og det forholder vi oss til, sier han, før presseansvarlig bryter inn med et klart svar på spørsmålet «Ringer Queiroz under kampen?»:

- Svaret er nei.

Fallskjerm
Ifølge portugisiske journalister Dagbladet snakket med (og fikk oversettelseshjelp av) under dagens trening på Ullevaal, mener et stort flertall i hjemlandet at det bare er et spørsmål om tid før Carlos Queiroz mister jobben.

At han ikke har fått sparken allerede skal skyldes den lukrative kontrakten han har, og at det portugisiske forbundet ikke ønsker å betale ham ut av trenerstolen.

Samtidig har Queiroz anket utestengelsen, og venter på behandling i en høyere instans.

Det portugisiske forbundet på sin side skal undersøke hvorvidt utestengelsen kan være et kontraktsbrudd som svekker trenerens krav på kompensasjon dersom de ønsker å kvitte seg med ham.

Ikke ute etter hevn
De portugisiske spillerne bedyrer fortsatt at bråket rundt laget ikke går utover deres prestasjoner.

- Resultatet mot Kypros var ikke bra, men vi forbereder oss på samme måte som alltid. Det er ingen spesiell revansjelyst, vi går alltid utpå for å vinne. Spillerne er klare alle sammen, og nå er det opp til treneren å ta ut laget, sier Zenit-stopper Bruno Alves.

Alves vet at det er viktig med tre poeng mot Norge, men tror ikke at håpet er ute selv om de skulle gå på et overraskende tap på Ullevaal, og havne fem poeng bak Drillos i gruppa.

- Ingenting er umulig. Hvem som er favoritter i denne gruppa vil vises ute på banen. Norge har gode spillere og er sterke hjemme, og vi skal se nærmere på dem på video i ettermiddag, sier Bruno Alves.

- Det er kaotisk utenfor laget, men ikke inne i laget. Jeg har en harmonisk tropp med hyggelige spillere, sier Agostinho Oliveira.

To ulike Norge
Norge vet han en del om, mener han, men Portugal skal likevel analysere det norske laget på bakgrunn av hva representanter for landslagsledelsen har sett i kampene mot Frankrike og Island.

- Norge spiller svært annerledes fotball enn det Portugal gjør, de er veldig opptatte av å komme seg raskt i angrep, og satser mye på kontringer. Norge er sterke, men de var to helt forskjellige lag mot Frankrike og mot Island, sier Oliveira.

- Hvilket av de to håper du å se i morgen?

- Jeg håper å se et dårlig Norge i morgen, smiler Oliveira, som fleipet og lo seg gjennom en pressekonferanse som handlet vel så mye om sjefen hans som om ham selv.

MED ANSVARET: Midlertidig hovedtrener Agostinho Oliveira gir Nani instruksjoner under dagens trening på Ullevaal Stadion.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
MED ANSVARET: Midlertidig hovedtrener Agostinho Oliveira gir Nani instruksjoner under dagens trening på Ullevaal Stadion.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer