Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utestengt rytter: - Sky anbefalte meg å ikke si sannheten

Syklet for stjernelaget da hans verden raste sammen.

HEVDER HAN ER USKYLDIG: Jonathan Tiernan-Locke er utestengt fra sykkelsporten ut 2015 grunnet unormale blodverdier. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT
HEVDER HAN ER USKYLDIG: Jonathan Tiernan-Locke er utestengt fra sykkelsporten ut 2015 grunnet unormale blodverdier. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT Vis mer

(procycling.no): Jonathan Tiernan-Locke var Sky-rytter da UCI i 2013 varslet at hans blodpass viste unormale verdier.

I sommer ble det klart at 29-åringen derfor er utestengt fra sykkelsporten ut 2015 som en følge av hans verdier.

I et intervju med cyclingnews.com forteller Tiernan-Locke hvordan han opplevde situasjonen da det var blest rundt hans blodverdier i fjor før verdensmesterskapet han planla å sykle.

- Skys første respons var at vi sammen skulle ta hånd om det slik at jeg fikk sykle VM.

- Ei uke senere kom de tilbake til meg og anbefalte at jeg ikke fortalte sannheten til pressen og heller sa at jeg ikke følte meg bra, sier Tiernan-Locke til sykkelnettstedet. 

- Følte de ville jeg skulle forsvinne
Ifølge briten ga han Sky beskjed om at UCI hadde funnet blodverdiene hans mistenkelige 20. september i fjor. Det var ni dager før VM i Firenze.

Deretter ble han fjernet fra Storbritannias VM-lag.

- Det var veldig tungt. Da jeg fikk beskjed om at verdiene mine var unormale reiste jeg meg ikke opp av senga på flere dager. Det var nok den verste tiden i livet mitt, beskriver den tidligere Sky-rytteren.

I desember deltok han på en treningsleir med laget. Der hadde Tiernan-Locke et møte med lagsjef Dave Brailsford og to andre i støtteapparatet.

- Jeg følte at de bare ville at jeg skulle forsvinne. Det var ingen støtte, sier 29-åringen.

Treningsleiren var før UCI startet en formell disiplinærsak mot Tiernan-Locke. Da dommen om to års utestengelse kom i sommer, var Brailsford raskt ute og sa at «det ikke er plass til juksemakere på vårt lag».

Alkohol-forklaring
Tiernan-Locke har ikke avlagt en positiv dopingprøve, men blodpasset som samtlige ryttere på øverste nivå har registrerer verdiene til en utøver over en lenger tidsperiode. Har en rytter det UCI kategoriserer som for store avvik, vil de opprette disiplinærsak og stenge utøveren ute.

29-åringen har hele tiden hevdet sin uskyld og sagt at de unaturlige verdiene har en logisk forklaring basert på et høyt alkoholinntak snaut to døgn i forkant av da prøven ble tatt.

- Hva syntes du om Brailsfords kommentarer da det ble klart at du ble utestengt?

-Jeg støtter meningen hans. Men hva mer kan jeg gjøre for meg selv, protestere mer? Jeg skjønner at han må si de riktige tingene, men fra mitt perspektiv er det tøft å svelge, svarer 29-åringen cyclingnews.com.

Team Sky vil ikke kommentere saken overfor procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling