<strong>UTESTENGT:</strong> IOC var klare på at de ikke ønsker å se Vitalij Mutko i et OL noensinne igjen. Han er sentral i McLaren-rapporten om statlig støttet russisk doping. Foto: NTB Scanpix
UTESTENGT: IOC var klare på at de ikke ønsker å se Vitalij Mutko i et OL noensinne igjen. Han er sentral i McLaren-rapporten om statlig støttet russisk doping. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Doping i Russland

Utestengt VM-sjef Mutko:
- Ikke tid for å tenke på meg

Russlands visestatsminister Vitalij Mutkos gjentok onsdag at russiske idrettsutøvere ikke vil bli nektet å delta i OL under nøytralt flagg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samtidig var hans taus om utestengelsen han selv er ilagt.

Mutko ga onsdag sine første kommentarer etter avgjørelsen fra Det internasjonale olympiske komité (IOC) om å utestenge Russland fra OL i Pyeongchang.

IOC avgjorde tirsdag å utestenge Russland som nasjon fra lekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram. Samtidig åpnes det for at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg.

Mutko sa, i likhet med sin president Vladimir Putin, at russiske myndigheter ikke vil nekte noen utøvere å delta under nøytralt flagg.

- For oss har idrettsutøverne alltid hatt prioritet. Å delta i OL er en utøvers rett. Vi kommer til å respektere det og støtte dem fullt ut, sa Mutko, bare timer etter at Putin hadde holdt sin tale onsdag, ifølge Reuters.

Putin sa i sin kommentar at de ikke ville erklære noen form for boikott.

- Vi vil ikke hindre noen i å konkurrere, dersom de ønsker å delta, sa Putin og understreket samtidig at russerne aldri har hatt et statlig dopingprogram.

Presidenten stemplet videre utestengelsen fra OL som politisk motivert.

- Dette virker så absolutt å være iscenesatt og en politisk motivert avgjørelse. Vi kan alle se det. For meg er det ingen tvil, sa Putin.

IOC valgte også å utestenge visestatsminister Mutko fra alle framtidige OL som følge av hans rolle som idrettsminister under Sotsji-OL. Om sin egen utestengning var Mutko en mann av få ord onsdag.

- Nå er ikke tiden for å tenke på meg, sa han.

Mutko er også president i organisasjonskomiteen til neste sommers VM-sluttspill i fotball i Russland.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer