UTESTENGT: IOC var klare på at de ikke ønsker å se Vitalij Mutko i et OL noensinne igjen. Han er sentral i McLaren-rapporten om statlig støttet russisk doping. Foto: NTB Scanpix
UTESTENGT: IOC var klare på at de ikke ønsker å se Vitalij Mutko i et OL noensinne igjen. Han er sentral i McLaren-rapporten om statlig støttet russisk doping. Foto: NTB ScanpixVis mer

Doping i Russland

Utestengt VM-sjef Mutko:
- Ikke tid for å tenke på meg

Russlands visestatsminister Vitalij Mutkos gjentok onsdag at russiske idrettsutøvere ikke vil bli nektet å delta i OL under nøytralt flagg.

Samtidig var hans taus om utestengelsen han selv er ilagt.

Mutko ga onsdag sine første kommentarer etter avgjørelsen fra Det internasjonale olympiske komité (IOC) om å utestenge Russland fra OL i Pyeongchang.

IOC avgjorde tirsdag å utestenge Russland som nasjon fra lekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram. Samtidig åpnes det for at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg.

Mutko sa, i likhet med sin president Vladimir Putin, at russiske myndigheter ikke vil nekte noen utøvere å delta under nøytralt flagg.

- For oss har idrettsutøverne alltid hatt prioritet. Å delta i OL er en utøvers rett. Vi kommer til å respektere det og støtte dem fullt ut, sa Mutko, bare timer etter at Putin hadde holdt sin tale onsdag, ifølge Reuters.

Putin sa i sin kommentar at de ikke ville erklære noen form for boikott.

- Vi vil ikke hindre noen i å konkurrere, dersom de ønsker å delta, sa Putin og understreket samtidig at russerne aldri har hatt et statlig dopingprogram.

Presidenten stemplet videre utestengelsen fra OL som politisk motivert.

- Dette virker så absolutt å være iscenesatt og en politisk motivert avgjørelse. Vi kan alle se det. For meg er det ingen tvil, sa Putin.

IOC valgte også å utestenge visestatsminister Mutko fra alle framtidige OL som følge av hans rolle som idrettsminister under Sotsji-OL. Om sin egen utestengning var Mutko en mann av få ord onsdag.

- Nå er ikke tiden for å tenke på meg, sa han.

Mutko er også president i organisasjonskomiteen til neste sommers VM-sluttspill i fotball i Russland.

(NTB)