I GULLFORM: Michael Phelps sendte virkelig et skremmeskudd i retning sine konkurrenter i Rio-OL med årsbeste på 200 meter butterfly. Foto: NTB Scanpix
I GULLFORM: Michael Phelps sendte virkelig et skremmeskudd i retning sine konkurrenter i Rio-OL med årsbeste på 200 meter butterfly. Foto: NTB ScanpixVis mer

Utestengte Phelps knallet til med en tid som ville gitt ham VM-gull

Raskeste tiden på 200 meter butterfly i år.

Michael Phelps slo til med den raskeste tiden på 200 meter butterfly i år i det amerikanske svømmemesterskapet fredag.

Han svømte inn til 1.52,94, og dersom han hadde vært med i VM i russiske Kazan, ville han vunnet gullet på distansen. Årsaken til at han ikke er med i det pågående verdensmesterskapet, er en fyllekjøringsepisode fra i fjor.

Han ble fratatt muligheten til å representere USA i VM etter dette på grunn av lovbruddet.

Men Phelps svømmer videre, og prestasjonen hans i Texas fredag var et skikkelig skremmeskudd til konkurrentene med tanke på OL i Rio neste sommer.

Nå ser han virkelig fram, til neste sesong, og han var temmelig emosjonell etter å ha vunnet USA-mesterskapet med en skikkelig kanontid. Han svømte i mål mer enn et halvt sekund raskere enn ungareren Laszlo Cseh, som vant VM-gullet på distansen i russiske Kazan.

- Det ser veldig bra ut for meg nå, og jeg er veldig fornøyd med å være tilbake for fullt, sa han etter prestasjonen. Phelps la opp, men kom tilbake til svømmesporten i fjor, og han håper å vinne enda flere gull i Rio neste år enn de 18 gullmedaljene han allerede har i OL-sammenheng.

- Den prestasjonen jeg sto for her i Texas viser at ingenting er umulig. Det gjelder bare å ta troen på det man holder på med, og virkelig ville nå den høye målsettingen man har satt seg, sa Phelps.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram