Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utestengte Prokop styrer via mobilen

Manageren løp ned spiller og blåser i straffen.

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Hypo-sjef Gunnar Prokop sjokkerte hele Håndball-Europa da han løp ut på banen og taklet en kontrende Metz-spiller for noen uker siden.

Han ble utestengt fra all internasjonal håndball i tre år av EHF etter episoden.

Etter det Dagbladet kjenner til holder derimot ikke Prokop seg helt unna.

Styrer fortsatt
Som manager i klubben har han ikke ledet treningene tidligere, men han har i realiteten hatt all makt. Han har styrt laguttak og taktikken både før og underveis i kampene. Og EHF-straffen endrer ikke mye på dette.

Prokop framsto ikke som noen angrende synder rett etter kampen, men han innrømmet etter hvert at det ikke var så smart gjort. Dette stakk derimot ikke så dypt, for det gikk bare noen dager før han var i full sving igjen.

Selv om han er utestengt av det europeiske forbundet styrer han klubbens kamper, via en mobiltelefon til dem som er tilstede i hallen.

Den norske Hypo-keeperen, Therese Pedersen, som nå er på samling med landslaget i forbindelse med Møbelringen Cup i Trøndelag, ønsker ikke si så veldig mye om det som har skjedd i klubben den siste tida - men hun bekrefter at stemningen er trykket.

- Det har vært litt kaotisk. Jeg ble veldig sjokkert da det skjedde, for sånt skal jo ikke skje. I etterkant har vi spilt flere dårlige kamper, så jeg tror nok det har påvirket oss. Vi prøver å ikke tenke på det, men det ligger jo der hele tida, sier hun til Dagbladet.

Overrasket
Prokop har alltid vært en kontroversiell mann i håndballen. I Østerrike er han derimot nærmest fredet, og han får styre som han vil.

- Vi har ikke fått så mye informasjon, men jeg leser jo norske aviser. Og jeg føler nesten det har vært mer om dette i Norge og Danmark enn det har vært i Østerrike. Jeg er nok litt mer sjokkert enn det en del lagvenninner er, og da blir jeg enda mer sjokkert, over at folk ikke tar det så alvorlig, sier Pedersen.

Hun fryktet en enda strengere straff, og ble overrasket over dommen til EHF. I tillegg til Prokops individuelle utestengelse ble Hypo fratatt ett Champions League-poeng. Kampen mot Metz endte uavgjort, siden Svetlana Ognjenovic ikke fikk fullført kontringen sekunder før slutt.

TRYKKET STEMNING: Therese Pedersen forteller at det er en litt spesiell stemning i Hypo for tida, og at de er preget av situasjonen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
TRYKKET STEMNING: Therese Pedersen forteller at det er en litt spesiell stemning i Hypo for tida, og at de er preget av situasjonen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Men selv om Hypo er fratatt det ene poenget, er det ikke tilkjent noen andre. Metz fikk bare ett poeng fra oppgjøret.

- Vi kunne fort fått minuspoeng, selv om det blir litt feil å straffe oss spillerne. Samtidig er slike ting nødt til å straffes hardt, for å ha en preventiv virkning.

Stortrives
Alt bråket til side. Terese Pedersen har det fint i Østerrike, etter at hun flyttet fra Randers og Danmark i sommer.

- Jeg har hatt det veldig, veldig bra. Dette er en profesjonell klubb, med mye mer trening enn jeg var vant til fra Danmark. Men det har jo ikke vært noe særlig i det siste, så sånn sett har det vært godt å komme på samling, sier Pedersen.

- Hva er de største forskjellene på å spille håndball i Østerrike, sammenliknet med Norge og Danmark?

- Vi konsentrer oss bare om Champions League og så er det veldig mange gode spillere i klubben. Det er det jo også i mange norske og danske klubber, men nivået er veldig bra. Treningene er gode, og så er det håndball på en litt annen måte, med - for meg - enda flere nærskudd.

Kl. 19.10 i kveld spiller Terese Pedersen og Norge mot Kroatia, i den første kampen av Møbelringen Cup. Deretter venter Romania lørdag og Russland søndag. Om åtte dager reiser VM-jentene til Kina for å jakte på Norges andre VM-gull.

Det første vant Marit Breiviks elever for ti år siden.

image: Utestengte Prokop styrer via mobilen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media