Utfor: 7. plass til Aamodt

Til tross for utstyrsrot på forhånd kjørte Kjetil André Aamodt inn til 7. plass under et verdenscuprenn i utfor i Colorado.

Stefan Eberharter fra Østerrike vant igjen, og virker utilnærmelig i fartsdisiplinene denne sesongen.

Med seg på seierspallen hadde han landsmannen Michael Walchhofer og Daron Rhalves fra USA.

MEL>Misfornøyd Aamodt

Det internasjonale skiforbundet (FIS) nektet Kjetil André Aamodt å kjøre lørdagens utforrenn med ryggbeltet han vanligvis bruker. Men fra start nummer 31 suste Aamodt likevel inn til en sterk 7. plass.

- Dette var ikke et veldig godt løp, men jeg er i hvert fall med. Det er helt klart muligheter til å kjøre bedre neste gang, og jeg får bare håpe på bedre klaff da, sa en middels fornøyd Aamodt til NTB.

Nordmannen har vist stabilt god form i fartsdisiplinene denne sesongen, og lørdag var han 91/100 sekund svakere enn seierherren.

- Det gikk ganske fort, og jeg klarte ikke å tyne hockeyen maksimalt, sa Kjetil André Aamodt om løpet sitt.

- Var du påvirket av utstyrsrotet i forkant?

- Nei, nei, ingenting. Jeg kjørte utenfor en port på treningen, og ville blitt disket uansett. Det var ikke noe galt med startnummeret, forklarte Aamodt.

De norske løperne ble diskvalifisert under fredagens trening, fordi FIS fant ut at de norske løperne kjørte med regelstridige knevarmere og ryggbelter. Dermed måtte de norske løperne kjøre fra startnummer 31 og utover - uten at det betydde mye under meget gode forhold i Beaver Creek.

Irritasjonen i den norske troppen var likevel stor i forkant av rennet.

- Vi er oppgitt og litt forbannet over hvordan de ulike nasjonene tar dette, sa fartstrener Marius Arnesen til NTB. Det var det østerrikske laget som sørget for at nordmennenes utstyr ble kontrollert.

- Jeg håper vi fortsatt kan bruke dette utstyre, som rent helsemessig er det beste. Norge, USA og Frankrike jobber nå knallhardt for at det enten skal bli en regelendring, eller at regelen blir stående, men at FIS godtar utstyret i fremtiden, sa Arnesen.

Ny skuffelse for Kjus

For Lasse Kjus er starten på sesongen i ferd med å bli et lite mareritt. Heller ikke lørdag fungerte det for Kjus, og han endte helt nede på 39. plass, 2,55 etter Eberharter.

- Teknisk var dette bra, men jeg må fortsatt jobbe med skiene. Og jeg gir ikke opp, sa Kjus med et smil til NTB.

Han har skiftet skimerke i forkant av denne sesongen, og slitt med å finne seg til rette på Dynastar-ski.

- Kjus hadde problemer med magen og kastet opp torsdag. Siden han ikke følte seg 100 prosent frisk kunne vi ikke arbeide så mye som vi ønsket med testing av ski, sa en talsmann for Dynastar.

Heller ikke de andre nordmennene klarte å gi Aamodt selskap blant de 15 beste. Audun Grønvold endte på 20. plass, mens Kenneth Sivertsen ble nummer 34. Bjarne Solbakken kom på 45. plass, mens Lasse Paulsen ikke kom til mål i det hele tatt.

(NTB)