Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utfordrama: Kilde mistet skia i opp mot 100 km/t

Flere har kjørt ut.

DRAMA: Aleksander Aamodt Kilde mistet skia i utforrennet i Santa Catarina. Skjermdump: NRK
DRAMA: Aleksander Aamodt Kilde mistet skia i utforrennet i Santa Catarina. Skjermdump: NRK Vis mer

(Dagbladet): De norske alpintgutta har lagt romjula bak seg, og er i gang med utforrenn i Santa Catarina. Der fikk de juling fra start til slutt i den krevende løypa.

Aleksander Aamodt Kilde, som har vært beste nordmann på treningene i Italia, kjørte utfor med startnummer én. Men bare sekunder ut i løypa gikk det galt for Kilde:

Han mistet ytterskia i en sving, og den forsvant ut av løypa. I høy hastighet klarte utrolig nok Kilde å holde seg på beina, og kom uskadet fra det.

Rufsete renn Ifølge NRKs kommentator Andreas Toft kan løperne komem opp i 150 km/t i Santa Caterina-traseen. Kildes uhell skjedde ikke i det aller bratteste partiet, men han holdt likevel svært høy fart.

- En prestasjon å unngå å falle, sier NRKs kommentatorduo Andreas Toft og Trond Bentestuen.

Siden har det vært noe kluss i utforbakken i Santa Catarina. Tredjestartende Christof Innerhofer kjørte inn i en port, og dro med seg seilet ned resten av bakken.

DRAMATIKK: Christof Innerhofer kjørte ned en port. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
DRAMATIKK: Christof Innerhofer kjørte ned en port. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

- Det virker som de ikke føler seg helt trygge nå, sier NRK-kommentator Andreas Toft.

Aksel og Kjetil slet Amerikanske Andrew Weibrecht har også falt og kjørt ut. Det samme har italienske Peter Fill, som også mistet skiene i høy fart og føk nedover bakken. Også han så ut til å komme helskinnet fra episoden.

Aksel Lund Svindal kjørte på et senere startnummer, og havnet langt bak ned utforløypa, som skapte store tidsdifferanser mellom løperne. 1.61 sekunder bak ledende Adrien Theaux.

Heller ikke Kjetil Jansrud fikk det til å stemme, og havnet snaut tre sekunder bak i mål.

EN SKI: Kilde. Skjermdump: NRK
EN SKI: Kilde. Skjermdump: NRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media