OFFENSIV:  Maiken Caspersen Falla har lyst til å gå ankeretappe for det norske stafettlaget.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OFFENSIV: Maiken Caspersen Falla har lyst til å gå ankeretappe for det norske stafettlaget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Utfordrer Bjørgen til kamp om ankeretappen

Falla:- Jeg har troa på meg selv.

AKER BRYGGE(Dagbladet): Ingen kunne tukte Maiken Caspersen Falla (23) på dagens rulleskisprint på Aker Brygge.

OL-vinneren fra Sotsji gjorde som hun ville, og viste ingen respekt.

Og nå er Falla klar til å utfordre Norges skidronning, Marit Bjørgen. Falla vil gå ankeretapper på stafett allerede i år.

Vil ha plassen - Jeg må ha så troa på meg selv at jeg er raskt nok til  en ankeretappe.  Jeg stiller nok sterkere enn jeg noen gang har gjort.  Det er lov å drømme og sette seg høye mål, sier Falla til Dagbladet.

I utgangspunktet var det en drøm, men 23-åringen mener det er realistisk å tro på ankeretappen i viktige løp allerede denne sesongen. Målet er å gå Norge inn til VM-gull på stafetten i Falun.

- Det har vært hennes (Bjørgens) etappe, og hun har gjort det ganske bra, for å si det sånn. Men spurter trigger meg, jeg elsker sånne situasjoner.  Det skal mye til å skyve Marit ut, men jeg skal gi henne kamp om plassen, sier Falla.

Klar til kamp Marit Bjørgen er glad for at Falla nå utfordrer henne.  Skidronninga  har gått Norge inn til gull i fire mesterskapet, men har også gitt fra seg plassen både under VM i 2007 og 2009.

- Det er motiverende at det kommer folk bak og pusher meg. Jeg trenger folk som både utfordrer og setter meg på plass. At yngre løpere har et mål om å ta plassen fra meg, motiverer oss begge, sier Bjørgen til Dagbladet.

For Bjørgen er ikke klar til å miste plassen ennå - hvis hun ikke må:

- Jeg må ut og gjøre den jobben som kreves for å beholde plassen. Ikke bare på grunn av Maiken, men alle andre også. Om jeg ikke trener, gjør alle det og blir bedre enn meg, sier Bjørgen.