Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utfordrer toppscorertronen

Med ni seriemål og ti i cupen, har Frode Johnsen en ørliten ledelse på Harald Martin Brattbakk i Rosenborgs interne toppscorerduell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Scoringsmaskinen Brattbakk kjenner Johnsens pust i ryggen denne sesongen. I går lyktes Frode best og scoret to ganger. Men Brattbakk vartet opp med kveldens vakreste scoring da det endelig løsnet for ham i det 83. minutt.

Også Roar Strand og innbytter Øyvind Storflor fant nettmaskene bak Lyns gode Ali Al-Habsi da RBK lekende lett feide Lyn ut av cupens 4. runde i går kveld.

- Harald og jeg kniver fortsatt. Det er trivelig, det, kommenterer Frode Johnsen.

Duoen deler toppscorertittelen så langt i Tippeligaen med ni mål hver. Men Frode Johnsen har to flere i cupen.

Kanskje også tre. For Christer George står oppført med en cupnettkjenning som egentlig tilhører den tidligere Odd-spilleren.

Angrep ikke

Lyn var ikke interessert i å angripe i det hele tatt, og la seg lavt på Lerkendal. Likevel brukte ikke Frode mer enn åtte minutter på å sende trønerne i føringen. Lyn-trener Teitur Thordarson klarte aldri å finne noe konstruktivt mottrekk.

- Det gikk atskillig bedre i dag enn oppe i Tromsø. Det gjelder over hele linja. Men Lyn hadde ikke mye å stille opp med, sier Frode Johnsen.

Buvik skapte mer

- Jeg tror ikke Lyn gikk for seier, fortsetter han, med en latter.

- Jeg burde scoret to, slår Harald Brattbakk fast etter kampen.

Men ineffektiviteten var ikke bare hans egen skyld. Ali Al-Habsi i Lyn-målet var også veldig god. Faktisk ville det ikke vært noe å si på om RBK hadde vunnet 8- 0.

RBK-trener Åge Hareide liker ikke å kommentere mostandernes innsats, men i går var det vanskelig å la være.

- Jeg har aldri opplevd i en cupkamp før at et lag ikke er interessert i å score mål. Buvik, som vi slo 17- 0, hadde flere avslutninger enn det Lyn hadde, påpeker Hareide.

Så kan han ikke dy seg for å spøke litt:

- Vi går nedover i antall cupscoringer, og det bekymrer meg, sier Hareide og slår latterdøra på vidt gap.

SCORER OG SCORER: Frode Johnsen var høyt opp med to scoringer mot Lyn på Lerkendal i går kveld. - Harald og jeg kniver fortsatt. Det er trivelig, sier Johnsen om toppscorerduellen.
KAMP OM TRONEN: Harald Brattbakk (bildet i midten) har vært toppscorer i Norge fire ganger, mens Frode Johnsen bare har vært det en gang.