Vil lukke dopingsaker

- Utfordrer troverdigheten

Dopingsaker som Therese Johaugs vil i framtida gå for stengte dører, ifølge Idrettsforbundets utkast til nytt antidoping-regelverk. Det reagerer Antidoping Norge sterkt på. Nå vil forbundet endre utkastet.

LUKKEDE DØRER: Dopingsaker som ligner på Therese Johaugs sak vil gå for stengte dører i framtida. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LUKKEDE DØRER: Dopingsaker som ligner på Therese Johaugs sak vil gå for stengte dører i framtida. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Therese Johaug testet positivt for doping fikk norsk idrett mye skryt for hvor åpent man behandlet den mulige skandalen. Saken ble gjennomført helt åpent med løpende nyhetsformidling på TV og internett fra over 50 norske og internasjonale medier.

Høringen ble kalt et gjennombrudd for åpne dopingsaker i idretten. Nå kommer det fram i Norges Idrettsforbunds utkast til nytt antidopingregelverk at reglene endres.

I det eksisterende regelverket heter det at «forhandlingene i domsinstansene er offentlige med mindre domsinstansen selv, eller domsinstansen etter begjæring fra en av partene, finner at forhandlingene skal gå for lukkede dører.»

I utkastet til nytt antidopingregelverk er denne paragrafen skrotet og det nye utgangspunktet er at dørene i dopingsakene heretter skal være stengt.

Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, reagerer sterkt på forandringen.

- Det er en del av grunnprinsippet i demokratiet at domstolene er åpne. En slik endring mener jeg er uheldig for troverdigheten til domsorganene, til idretten og antidopingarbeidet, sier Solheim til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.