VIL TIL TOPPS: Svein Arne Hansen stiller til valg mot den sittende presidenten. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
VIL TIL TOPPS: Svein Arne Hansen stiller til valg mot den sittende presidenten. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Utfordrer tysker om makten i internasjonal friidrett

- Jeg får det vanskelig, sier Bislett-Hansen.

||| Svein Arne Hansen, bedre kjent som «Bislett-Hansen», er ute etter å overta presidentvervet i Det europeiske friidrettsforbundet (EA) etter Hansjörg Wirz.

Den norske friidrettspresidenten vet han kommer til å få en tøff kamp, for det er ikke bare-bare å ta opp kampen mot en sittende president, og tyskeren Wirz har ikke tenkt å gi seg uten kamp.

- Jeg snakket med ham da jeg bestemte meg for å bli kandidat til presidentvervet, så han har hele tiden vært orientert om mine planer. Nå har han bestemt seg for å få for gjenvalg, så det er helt på det rene at jeg får det vanskelig, sier Svein Arne Hansen til NTB.

De to møttes på pressekonferanse før helgens lag-EM i Bergen, og da var det bare fred og fordragelighet mellom dem. De stilte opp på bilder sammen og pratet og lo, men begge er innforstått med at de er i ferd med å starte en tøff valgkamp som ikke blir avgjort før 16. april neste år.

- Selv om jeg stiller mot en sittende presidenten, mener jeg at jeg har en god og reell sjanse til å vinne. Hvis ikke ville jeg ikke gått på denne oppgaven, sier Hansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han vil ikke si så mye om verken program eller taktikk i valgkampen ennå, for han vil ikke vise Hansjörg Wirz hvilke kort han sitter med. Men «Bislett-Hansen» reiser mye rundt i Europa og samler støtte der han kan.

Lytter - På reisene mine rundt til en del av de andre europeiske forbundene lytter jeg til hva de andre medlemslandene vil jeg skal jobbe med, og hva som er viktig for dem, sier Hansen.

Det er 49 medlemsland i Det europeiske friidrettsforbundet, og den norske presidenten regner med å ha besøk halvparten av dem før avstemmingen finner sted på vårparten neste år.

- Det neste store framstøtet mitt nå kommer til å bli under EM i Barcelona i slutten av juli. Da kommer jeg til å snakke med så mange av de andre presidentene som mulig, sier Hansen, som legger til at han har støtte fra mange - men om det blir mange nok er han ikke sikker på, iallfall ikke ennå.

Hansen sier også til NTB at sittende EA-president Wirz har gjort en god jobb for europeisk friidrett, men Hansen mener han er i stand til å gjøre det enda bedre.

- Det er klart jeg har mine ideer, og jeg føler at jeg får gjennomslag for en del av de tankene og forslagene jeg kommer med, men en del av dem jeg snakker med, opptrer nok helt likt og sier like mye ja til Hansjörg Wirz når han er i kontakt med dem, forteller Hansen.

Norske ideer Hansen sier at han har tatt med seg en del av de norske ideene, og det som er bra i Norge, inn i det europeiske forbundet, der han allerede sitter som visepresident.

- Vi er bra på veldig mye i Norge, blant annet når det gjelder kvinnearbeid, å få med flere kvinner, og på ungdomssiden, hevder Hansen. Han legger ikke skjul på at han bruker det beste av norske tanker om friidretten for alt det er verd.

- Kan du si noe om det du står for?

- Jeg mener jo at det viktigste målet er å jobbe for at Europa skal beholde den sterke posisjonene verdensdelen har i internasjonal friidrett og gjerne styrke denne stillingen, sier «Bislett Hansen».

- Dersom du skulle bli valgt, vil det får noen umiddelbar betydning for norsk friidrett?

- Nei, det kan jeg ikke se, for jeg kan jo ikke jobbe for Norge i et slik verv. Men jeg får en unik innsikt i saker og ting som jeg for så vidt har allerede, og det har stor betydning i seg selv, sier Hansen til NTB.

Neste år kan han rykke helt til topps i europeisk friidrett.

(NTB)