Marte Olsbu Røiseland

Utfordres av svensk stjerneskudd

Marte Olsbu Røiseland (31) kan ta «juleferie» i viten om at hun leder verdenscupen totalt. Men det svenske stortalentet Elvira Öberg (22) puster henne tett i nakken.

VERDENSCUPLEDER: Marte Olsbu Røiseland leder, inntil videre, verdenscupen totalt. Foto: Lise Åserud / NTB
VERDENSCUPLEDER: Marte Olsbu Røiseland leder, inntil videre, verdenscupen totalt. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

ANNECY/ LE GRAND-BORNAND (Dagbladet): - Hun er skummel, absolutt. Jeg må bite tennene sammen og gjøre en knakende god treningsjobb i jula om jeg skal ha sjans til å hamle opp med henne på nyåret også.

Det sier Marte Olsbu Røiseland om sin svenske rival Elvira Öberg, som sikret seier både på jaktstarten og fellesstarten i franske Le Grand-Bornand før jul.

Olsbu Røiseland, på sin side, gjorde som lagkamerat Johannes Thingnes Bø og sikret seier på sprinten.

Men etter fire uker på reise med resten av verdenscupsirkuset kunne Frolandsjenta rette blikket hjem mot Norge, vel vitende om at hun leder verdenscupen totalt.

Likevel er det Öberg som foreløpig er nærmest å true det norske skiskytteresset i kampen om den gule trøya.

For bare 30 poeng skiller Røiseland på topp, ned til svensken på en andreplass.

- Det kan bli en spennende duell, sier Røiseland.

Verdenscuplederen skal hjem til ektemannen Sverre Olsbu Røiseland for å feire jul - bare de to.

SVENSK SEIER: Elvira Øberg og Marte Olsbu Røiseland gir hverandre en hilsen etter jaktstarten i Le Grand-Bornand, det Øberg trakk det lengste strået. Foto: AFP
SVENSK SEIER: Elvira Øberg og Marte Olsbu Røiseland gir hverandre en hilsen etter jaktstarten i Le Grand-Bornand, det Øberg trakk det lengste strået. Foto: AFP Vis mer

Dobbeltseier

Elvira Öberg, som er lillesøster av Hanna Öberg, har virkelig briljert så langt denne sesongen.

22-åringen tok pallplasser både i svenske Östersund og østerriske Hochfilzen. I Le Grand-Bornand skinte hun om kapp med sola.

For på sprinten sikret hun en tredjeplass. Og på jaktstarten og fellesstarten gjorde hun rent bord med to førsteplasser.

- Det føles utrolig bra. Jeg trodde ikke det var mulig etter gårsdagen. Men jeg er veldig fornøyd og veldig stolt over at jeg klarte å lade opp på denne måten, sier Öberg til Dagbladet, etter sin andre seier for helgen.

Hun fortsetter:

- Jeg kjente virkelig at, endelig tok jeg den. Litt lettelse, men samtidig mye lykke. Men det ble mye rundt omkring etterpå, samtidig prøvde jeg bare å ta vare på energien og nyte det. Det er lett å stille seg på start igjen når det går bra.

- Hun får passe seg

Det svenske stortalentet, som ble nummer 12 i verdenscupen totalt i fjor, forteller at hun syns det er helt uvirkelig at hun potensielt kan være med å kjempe om sammenlagtseieren.

Og at Olsbu Røiseland skal passe seg, er hun enig i.

- Ja, hun får passe seg, sier Elvira Öberg med et glimt i øyet, før hun fortsetter:

- Marte er en utrolig dyktig skiskytter og jeg ser fram til mange tøffe dueller framover.

I likhet med nordmennene kommer også svenskene til å stå over renn, for å få en optimal oppladning til OL.

- Men det hadde vært kult å få kjempe om den gule ledertrøya også, avslutter Öberg.

SEIER I HOCHFILZEN: Marte Olsbu Røiseland kunne juble over seier i østerriske Hochfilzen. Foto: AFP.
SEIER I HOCHFILZEN: Marte Olsbu Røiseland kunne juble over seier i østerriske Hochfilzen. Foto: AFP. Vis mer

Har en annen plan

Marte Olsbu Røiseland har tidligere fortalt til Dagbladet at det er OL som står øverst på prioriteringslista. Hun har også en annen plan i motsetning til resten av det norske skiskytterlandslaget, når det gjelder oppladningen til mesterskapet.

For samtidig som resten av troppen står over den tredje verdenscuprunden i Rupholding etter jul, gjør ikke Olsbu Røiseland det.

Verdenscuplederen kommer til å delta der, før hun tar et lengre treningsopphold i høyden, slik at hun får spisset formen.

Og nettopp der, har hun uansett planer om å ta innersvingen på svenskene.

- Vi kan håpe at de svenskene sover litt i timen i jula, så tar vi innersvingen på de inn mot OL, sier Olsbu Røiseland og smiler, før hun forlater Le Grand-Bornand, for denne gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer