Utfordres

Skipresident Jan Jensen kjemper for sitt idrettspolitiske liv. Men allerede nå lanseres nye kandidater til presidentjobben om Jensen bukker under. Tidligere landslagssjef Erik Røste, tidligere OL-direktør Petter Rønningen og Marit Myrmæl er de heiteste navnene.

Også Vegard Ulvang er ønsket. - Et ypperlig navn, sier kretsleder Svein Suhr i Finnmark skikrets.

Men Ulvang avviser kategorisk at han er kandidat.

- Totalt uaktuelt. Ellers har jeg ingen kommentar, sier den pensjonerte skikongen.

Trygve Skøyum i Akershus Skikrets er den eneste av 19 kretsledere som åpent går ut og krever Jensens avgang.

- Han bør ta sin hatt og gå om han tenker på skisportens beste, og ikke seg selv, sier Skøyum, og lanserer Petter Rønningen og Erik Røste som gode etterfølgere i sjefsstolen.

- Gode navn begge to, sier Skøyum, som jobbet for Rønningen som benkekandidat mot Jensen på Skitinget i Molde i fjor vår.

Begge var utilgjengelige for kommentar i går kveld.

Trenger støtte

Foruten disse vet Dagbladet at leder Per Lund i alpinkomiteen og tidligere langrennsløper Marit Myrmæl, nå leder for Idrettsforbundets internasjonale avdeling, vurderes som sterke kandidater på kvalifisert og meningsberettiget hold.

- Det er uaktuelt å stille om jeg ikke har hundre prosent støtte blant dem som skal velge, sier Myrmæl.

Det får hun neppe blant kretsdelegatene, som siden 1995 stort sett har vært en lydig saueflokk bak mannen med bjella - Jan Jensen.

Bråsterk jente

Jensen var i går opptatt av å formulere innkalling til kretsledermøtet 1. april sammen med visepresident Oddny Estenstad. Hun har stemt mot Jensen-fraksjonen i de skjebnesvangre vedtakene om administrasjonen. Derfor lever hun også videre som kandidat til ledervervet.

- En meget sterk kandidat. Dessuten er hun en meget god venninne av meg, sier Marit Myrmæl.

I skikretser er det heller ingen ulempe for Estenstad at hun er svigerinna til Oddvar Brå.