Utfordret Norge og Sverige. Får svar

Veronika Stepanova kom med et oppsiktsvekkende forslag. Svenske Linn Svahn svarer russeren.

VIL MÅLE KREFTER MOT SKIELITEN: Russiske Veronika Stepanova. Foto: Terje Pedersen / NTB
VIL MÅLE KREFTER MOT SKIELITEN: Russiske Veronika Stepanova. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Russiske langrennsløpere er som kjent utestengt fra internasjonale konkurranser som følge av Russlands invadering av Ukraina.

I den forbindelse kom russiske Veronika Stepanova med et oppsiktsvekkende forslag i april. Hun ønsker å konkurrere med blant andre norske og svenske utøvere, og sendte blant annet en invitasjon til Kristine Stavås Skistad om å møte henne til duell i Dubai.

I det samme intervjuet med Dagbladet fortalte Stepanova også at hun hadde sendt en invitasjon direkte til den svenske stjernesprinteren Linn Svahn, uten å få svar.

Det blir nei

Nå svarer Svahn, gjennom svensk presse.

- Jeg ser ikke meg selv konkurrere mot russere eller belarusere akkurat nå. Spesielt ikke i Dubai. Det er ikke noe jeg kan gjøre rakrygget og kjenne meg stolt over, sier Svahn til svenske Aftonbladet og fortsetter:

- Slik ting er i dag så syns jeg ikke det er riktig at de skal være på startstreken. Jeg vet at det fortsatt ikke er tatt en beslutning angående neste sesong ennå, men slik det ser ut nå så kan jeg ikke se FIS (Det internasjonale skiforbundet) ta en annen avgjørelse enn de har gjort de siste åra.

Stepanova sa følgende til Dagbladet om saken:

- Jeg tror ikke vi trenger å vente til FIS gir oss grønt lys igjen til å konkurrere internasjonalt. Det er mange nøytrale arenaer vi kan konkurrere på allerede nå. Jeg vil gjerne møte Kristine Stavås Skistad eller en hvilken som helst svensk sprinter til en duell i Dubai, for eksempel.

Dagbladet har tidligere spurt Stavås Skistad hva hun tenker om invitasjonen, uten svar.

TAKER NEI: Svenske Linn Svahn. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva/Reuters/NTB
TAKER NEI: Svenske Linn Svahn. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva/Reuters/NTB Vis mer

Diskuterte saken

I mai så Det internasjonale ski- og snowboardforbundet bort fra anbefalingen fra IOC og åpnet ikke for russisk og belarusisk deltakelse.

Det var første gang at styret i FIS diskuterte saken formelt etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) anbefalte alle internasjonale særforbund om å gjenåpne døra for Russland og Belarus.

Flere spår at de russiske langrennsløperne, med Stepanova og Aleksandr Bolsjunov i spissen ettersom de har støttet Vladimir Putin offentlig, vil få en røff mottakelse hvis russerne en dag skulle få gjøre comeback i internasjonal langrenn igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer