Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nattas utforrenn flyttes

Utforrennet utsatt til torsdag

Sterke vindforhold gjør at utforrennet utsettes.

MÅ UTSETTE KJØRINGA: Kjetil Jansrud og co. kommer ikke til å kjøre utfor natt til sønsag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅ UTSETTE KJØRINGA: Kjetil Jansrud og co. kommer ikke til å kjøre utfor natt til sønsag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Det melder FIS på deres hjemmesider.

Rennet flyttes til torsdag. Super-G vil gå på fredag.

FIS skriver at sterk vind, med vindkast opp til 72 km i timen, tvinger juryen til å avlyse rennet.

- Det kom tidlig beskjed om at man skulle avvente ytterlig, så kom avlysningen. Da var det ganske klart at vi måtte gjøre det en annen dag, sier sportssjef Claus Ryste til Dagbladet

Om forholdene, sier han:

- Jeg sitter i resepsjonen og ser på bakken. I Norge får vi kuling fra vest, og den kommer hele tiden. Her kommer det vindkast out of now where som varer i 15-20 sekunder. Det er derfor det er vanskelig. FIS har avlyst både i dag og i morgen, så det er tydelig at de har god data, uten at vi har fått sett på det ennå.

Ingen bekymring

Ryste tror ikke de norske alpingutta lar seg påvirke for mye.

- Det er klart at det er et lite mindgame det her. Det er mye press fordi det er OL og de vil vinne. Samtidig er min erfaring er at de har levd et langt alpinliv og er vant til dette. For å si det sånn, det er ikke første gang det skjer. Så det er ikke noe bekymring, sier Ryste.

For de norske gutta blir det viktig nå å fortsette som vanlig med trening og hvile. Ryste er glad for at beskjeden om at løpet ble avlyst kom så tidlig som den faktisk gjorde.

- Usikkerhet og venting tapper mye energi, så det var godt at beskjeden kom tidlig.

- Rettferdig konkurranse

Det var også mye vind under gårsdagens trening.

- Det var mye vind i dag, så man må ta resultatene med en liten klype salt. Det er så mye vind at det er litt bekymringsverdig hvis det kommer mer vind. Da kommer hoppene til å være på limit, sa Aleksander Aamodt Kilde til Dagbladet i går.

- Vi er opptatt av en rettferdig konkurranse, så det er dumt hvis de presser fram et renn i morgen med ujevne forhold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!