Uthengt etter videofleip

I sommer mistet en kompis av John Arne Riise mobiltelefonen. Dermed kunne millioner av briter i går lese løgnhistorien om at Liverpool-stjernen hadde solgt Champions League-medaljen sin.

Den engelske avisa The Sun selger daglig 3,2 millioner aviser. I går kom «avsløringen» om at John Arne Riise skulle ha solgt medaljen fra Istanbul-triumfen i mai for 17 000 kroner på auksjonsnettstedet eBay.

- Dette er en ren løgn som har opphav i en misforståelse, sier Riises rådgiver Jan Kvalheim til Dagbladet.

Tøysevideo

The Sun trykket i går sitater og bilder fra en video de hevdet at én av deres 7-8 millioner lesere hadde fått overlevert på en pub. I artikkelen hevdet de at en samler fra Hong Kong hadde fått tilslaget på den gjeveste medaljen i europeisk klubbfotball for 1500 pund, (cirka 17 000 kroner).

Om avisa virkelig fikk overrakt videoen over én pint er uvisst. Sikkert er det i alle fall at den sirkulerer på internett. Videoen viser John Arne Riise ute på kjøretur sammen med en kamerat som samtidig filmer fra passasjersetet med en mobiltelefon. Riises kompis bærer Champions League-medaljen rundt halsen og kysser den, mens en fleipende Riise utbryter:

- Det er ikke kjæresten din.

- Det er det faen meg nå, og hvis du liker den så sjekk ut eBay. Det er der den er nå, spøker kompisen tilbake.

Mistet mobilen

STOLT: Liverpool-proff John Arne Riise er veldig irritert etter oppslaget i The Sun. - Jeg er utrolig stolt av akkurat denne medaljen. Jeg kan ikke fatte at noen kan påstå at jeg har solgt beviset på et jeg har vunnet det største innen klubbfotball, sier Riise. Foto: Erik Berglund
STOLT: Liverpool-proff John Arne Riise er veldig irritert etter oppslaget i The Sun. - Jeg er utrolig stolt av akkurat denne medaljen. Jeg kan ikke fatte at noen kan påstå at jeg har solgt beviset på et jeg har vunnet det største innen klubbfotball, sier Riise. Foto: Erik Berglund Vis mer

- Det stemmer at John Arne Riise lot en kompis på seinsommeren en gang ha medaljen rundt halsen, og at kompisen som filmet dette med mobilen også fleipet om å selge medaljen på en nettauksjon, bekrefter rådgiver Kvalheim.

- Men så har kompisen mistet telefonen der videoen var lagret. De som har funnet den har tydeligvis trodd at det var alvor å selge medaljen, forteller Kvalheim.

Han er oppgitt over at noen virkelig har trodd at fotballmillionæren skulle ha solgt et slikt klenodium.

- Foruten da datteren Ariana ble født, er seieren i Champions League det største øyeblikket i John Arnes liv. Det er jo helt absurd å tro at han ville selge medaljen derfra, påpeker Kvalheim.

Og om den påståtte prisen på 17 000 kroner sier rådgiveren følgende:

- Det blir bare for dumt.

Rammes inn

Ifølge mamma Berit Riise henger medaljen til vanlig på en statue i John Arnes hus i Liverpool.

<- Han har ikke medaljen hjemme akkurat nå. Den er til innramming sammen med endel andre medaljer og premier John Arne har vunnet. Han får medaljen tilbake om en ukes tid, forteller Kvalheim.

John Arne Riise befinner seg for tida i Japan der han spiller VM for klubblag. Kvalheim var i kontakt med Liverpool-spilleren i går kveld japansk tid. 25-åringen er provosert over medaljeryktene.

- Jeg er utrolig stolt av akkurat denne medaljen. Jeg kan ikke fatte at noen kan påstå at jeg har solgt beviset på et jeg har vunnet det største innen klubbfotball, sier Riise.

Jan Kvalheim ønsker nå å få saken ut av verden fortest mulig.

- John Arne kommer tilbake fra Japan mandag over neste helg. Da drar jeg over og blir i Liverpool til torsdag. Vi satser da på å få tatt bilde av John Arne sammen med medaljen for å få lagt denne saken helt død, sier Kvalheim til Dagbladet.

Den tidligere sandvolleyballstjernen tok over som rådgiver for landslagstjernen i høst etter en periode preget av negative skriverier rundt Riises nyinnkjøpte Ferrari, agentbråk og fantasifulle SMS-er.

- Jeg blir mer og mer irritert jo mer jeg tenker på denne saken som skjer i den perioden der vi prøver å få til at folk skal glemme alt det negative som har vært rundt John Arne, sier Jan Kvalheim.

Dementi

The Sun hevdet feilaktig at Liverpool-sjefene i går ønsket å foreta undersøkelser rundt Riises angivelige medaljesalg. Derfor så klubben seg nødt til offentlig å dementere en avisartikkel i går. Noe den svært sjelden gjør.

- Det er absolutt ingen sannhet i denne historien, sier klubbtalsmann Ian Cotton i en pressemelding.

- I likhet med sine lagkamerater er John svært stolt av den rollen han spilte i klubbens Champions League-suksess og det er latterlig og i det hele tatt antyde at han ville selge medaljen, sier Cotton.

FAKSIMILE: The Suns oppslag i går.
KOMPIS: Med medaljen rundt halsen på videoen.