Uthengt i sexfilm

Britiske Channel 4 viste i går private videoopptak som kanalen hevder viser landslagsspillerne Frank Lampard, Kieron Dyer og Rio Ferdinand i sexfilmer med forskjellige kvinner.

LONDON (Dagbladet): I videoen som ble vist på Channel 4 i går kveld, vises to menn som har gruppesex med to kvinner på et hotellrom. Identiteten til de to er vanskelig å fastslå ut fra bildene, men tv-kanalen forsikrer seerne om at det er landslagsspillerne Frank Lampard og Kieron Dyer som utfolder seg på videoen. I tillegg ble det vist et annet opptak som kanalen hevder er Rio Ferdinand i seksuell utfoldelse med en annen kvinne.

Opptakene skal ha blitt gjort på et hotellrom i Ayia Napa på Kypros sommeren 2000, da de tre skal ha vært på sommerferie etter sesongslutt. De tre var da på ungdomslandslaget.

Onsdag spilte Dyer og Lampard landskamp mot Ukraina. Ferdinand er utestengt for ikke å ha møtt til dopingtest.

Roasting

Videoene er tidligere omtalt i britisk tabloidpresse, men ikke tidligere vist. Channel 4 viste i går ett minutt av videoen, som skal være 30 minutter lang. Opptakene skal angivelig ha blitt gjort av en venn av de tre fotballstjernene.

Klippene fra videoene ble vist som opptakt til et dokumentar-drama kalt «Sex, footballers and video tape». I dokumentaren følger man en fiktiv Premier League-stjerne beskyldt for å ha voldtatt en kvinnelig fan. Filmskaperne hevder at de kan dokumentere at spillere fra halvparten av Premier League-klubbene har deltatt i gruppesex. Det har blitt hevdet at britiske fotballspillere har en spesiell forkjærlighet for såkalt «roasting», der ei gruppe menn har sex med en eller flere kvinner.

Ikke første gang

Den angivelige sexskandalen er ikke den første for engelske fotballstjerner. De siste åra er spillere fra en rekke klubber blitt etterforsket av politiet etter voldtektsanklager. I fjor ble spillere fra både Newcastle og Leicester anklaget for gruppevoldtekter.

Rob Fraser, som står bak dokumentaren, forteller at han tok med videoopptaket for å sjokkere.

-  Det skal fange folks oppmerksomhet, og få dem til å se på. Dette hendte for fire år siden, men i tida siden har denne typen oppførsel blitt mer og mer vanlig. Noe av opptakene ble gjort uten at jentene visste om det, men i andre scener er de klar over det. Det er ingen følelse av tvang eller trusler på opptakene, og alle ler og vitser, sier Fraser til Sunday Herald.

-  Patetisk

En talsmann for Channel 4 forteller til avisa at de groveste delene av opptaket er tatt ut, og at kanalen mener at de har legitime grunner til å vise opptaket.

-  Materialet demonstrerer at denne kulturen virkelig finnes. Dette er et viktig tema, sier talsmannen.

Dyers agent Jonathan Barnett sier at det er usannsynlig at Dyer vil reagere på at opptaket vises.

-  Dette er bare patetisk, sier Barnett til Sunday Herald.

TATT MED BUKSA NEDE? Den britiske TV-kanalen Channel Four viste i går en film der de hevder Chelsea og det engelske landslagets Frank Lampard deltar i gruppesex sammen med kollega Kieron Dyer og to andre kvinner.
UTHENGT: Avisa Daily Star omtalte i går videoopptak som angivelig skal vise fotballstjernene Rio Ferdinand, Frank Lampard og Kieron Dyer i sex-aktiviteter.
UTFOLDELSE: Bildene skal være fra en sommerferie i Ayia Napa på Kypros i 2000.