Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uthengt som en latsabb

Sergen Yalcin gikk ifølge avisa Hurriyet til frontalangrep på John Carew i garderoben etter 0- 0 mot Galatasaray. -  Nonsens, sier Carew.

Det samme sier Erdil Arpaci, sportssjefen i Besiktas. Etter at Dagbladet hadde snakket med John Carew om den siste «avsløringen» i går kveld, ringte Erdil for å støtte sin norske stjerne.

-  Det er mange spekulasjoner i tyrkiske aviser, sier Erdil.

-  Noen ganger er de sanne - andre ganger bare oppspinn. Og det som er blitt skrevet om bråket i garderoben etter kampen mot Galatasaray, er direkte usant.

-  Bare så det er sagt.

Syndebukken Carew

Det er Tyrkias nest største avis, Hurriyet, som med krigstyper hevder å avsløre det påståtte bråket i Besiktas-garderoben. Og - det er John Carew som gjøres til syndebukk. Ifølge Hurriyet, hvis skrivende journalist er en god venn av Sergen Yalcin og den tidligere Inter-spilleren Okan - en fotballreporter som i Tyrkia ansees for å være troverdig når det gjelder avsløringer rundt det indre liv i Besiktas - skal Yalcins angrep på Carew ha vært som følger:

-  Når skal du begynne å løpe, Carew? Mens vi gir alt, står du som regnes for å være en av verdens beste goalgettere, bare og ser på. Og kan du ikke løpe, så bør du i hvert fall gå.

-  Hadde du gjort det ville du scoret i denne kampen.

Skal Yalcin ha sagt.

Men ifølge John Carew er sannheten en helt annen. Den norske Besiktas-proffen hevder bestemt at den såkalte avsløringen fra garderoben er en fabrikkert historie fra begynnelse til slutt.

-  Bare tull, sier John Carew.

-  Dette er vel den femte eller sjette skandalehistorien med meg i hovedrollen. Og jeg har vært borti mye gæren presse i min karriere, men aldri opplevd at det er så ille som her.

-  Johns problem er ikke at han er en fotballspillende utlending, supplerer sportsdirektør Erdil.

-  Johns problem er at han er en stor stjerne. Og jo større og viktigere man blir i fotball og showbusiness - jo mer skriver avisene. Om alt mulig.

-  Hvilket betyr?

-  At de fleste Besiktas-historiene i avisene handler om Carew. Han er en stor overgang, en viktig overgang og en veldig god spiller. Og derfor blir det ofte som nå - bare tull. Det er viktig for meg å få sagt det, sier Erdil til Dagbladet.

Levnes ingen ære

I Hurriyet-oppslaget med krigstyper fortelles det at Besiktas-spillerne var langt nede etter 0- 0 i byderbyet i Istanbul. Men etter den første stillheten over det skuffende resultatet - kom stormen. Og med seg i angrepet mot den norske landslagsspissen fikk Yalcin kameraten Okan.

-  Vi har kjøpt 12 kvalitetsspillere, deriblant Carew, siteres Yalcin på i Hurriyet.

-  Han burde være en merkevare. Men med de resultatene vi har oppnådd til nå, tør vi ikke vise oss blant folk og lagledere.

-  Klart vi var lei oss, sier John Carew. -  Vi presterte ikke som forventet, og sjøl ble jeg skadet etter bare 30 sekunder. Men heldigvis var ikke skaden så alvorlig som vi først trodde - jeg trenger bare et par dager til før jeg er klar igjen.

-  Hevelsen som minnet om en halv golfball som sto ut av leggen, er heldigvis borte.

Løgn, løgn og løgn

-  Hvordan er det for John Carew og lese om John Carew i tyrkiske aviser?

-  Heldigvis får jeg ikke høre om alt. Det er jeg veldig glad for. Men det er ikke lett, de gjør jo som de vil. Uten å snakke med verken meg eller de andre spillerne.

John Carews grelleste eksempel på journalistiske overtramp fikk han i fleisen etter bare to uker i Besiktas. Da han over to sider i en av de største avisene ble tillagt sitater som gikk på at han nektet å spille sammen med lagkameratene Sergen og Ahmed Hassan.

-  Tenk deg det, sier Carew. -  Etter bare 14 dager i klubben hevder avisa at jeg har sagt noe sånt. Og ei uke etter det dukket det opp et to sider langt Carew-intervju med spørsmål og svar. Uten at jeg hadde snakket med en eneste journalist.

-  Føler du at media er ute etter deg?

-  Nei! Jeg er blitt vant til det - jeg kan ikke gjøre noe med det. Så det er vel som sportsdirektøren sier - det er bare sånn det er her.

-  Skal jeg spille god fotball og gjøre en bra jobb for Besiktas, kan jeg ikke gå rundt og tenke på hva avisene skriver.

RYKTER: Ifølge tyrkiske aviser skal John Carews lagkamerater i Beskitas ha skjelt ham ut etter kampen mot erkerivalen. - Når skal du begynne å løpe, Carew?, skal de ha sagt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling