Uthengt som en latsabb

Sergen Yalcin gikk ifølge avisa Hurriyet til frontalangrep på John Carew i garderoben etter 0- 0 mot Galatasaray. -  Nonsens, sier Carew.

Det samme sier Erdil Arpaci, sportssjefen i Besiktas. Etter at Dagbladet hadde snakket med John Carew om den siste «avsløringen» i går kveld, ringte Erdil for å støtte sin norske stjerne.

-  Det er mange spekulasjoner i tyrkiske aviser, sier Erdil.

-  Noen ganger er de sanne - andre ganger bare oppspinn. Og det som er blitt skrevet om bråket i garderoben etter kampen mot Galatasaray, er direkte usant.

-  Bare så det er sagt.

Syndebukken Carew

Det er Tyrkias nest største avis, Hurriyet, som med krigstyper hevder å avsløre det påståtte bråket i Besiktas-garderoben. Og - det er John Carew som gjøres til syndebukk. Ifølge Hurriyet, hvis skrivende journalist er en god venn av Sergen Yalcin og den tidligere Inter-spilleren Okan - en fotballreporter som i Tyrkia ansees for å være troverdig når det gjelder avsløringer rundt det indre liv i Besiktas - skal Yalcins angrep på Carew ha vært som følger:

-  Når skal du begynne å løpe, Carew? Mens vi gir alt, står du som regnes for å være en av verdens beste goalgettere, bare og ser på. Og kan du ikke løpe, så bør du i hvert fall gå.

-  Hadde du gjort det ville du scoret i denne kampen.

Skal Yalcin ha sagt.

Men ifølge John Carew er sannheten en helt annen. Den norske Besiktas-proffen hevder bestemt at den såkalte avsløringen fra garderoben er en fabrikkert historie fra begynnelse til slutt.

-  Bare tull, sier John Carew.

-  Dette er vel den femte eller sjette skandalehistorien med meg i hovedrollen. Og jeg har vært borti mye gæren presse i min karriere, men aldri opplevd at det er så ille som her.

-  Johns problem er ikke at han er en fotballspillende utlending, supplerer sportsdirektør Erdil.

-  Johns problem er at han er en stor stjerne. Og jo større og viktigere man blir i fotball og showbusiness - jo mer skriver avisene. Om alt mulig.

-  Hvilket betyr?

-  At de fleste Besiktas-historiene i avisene handler om Carew. Han er en stor overgang, en viktig overgang og en veldig god spiller. Og derfor blir det ofte som nå - bare tull. Det er viktig for meg å få sagt det, sier Erdil til Dagbladet.

Levnes ingen ære

I Hurriyet-oppslaget med krigstyper fortelles det at Besiktas-spillerne var langt nede etter 0- 0 i byderbyet i Istanbul. Men etter den første stillheten over det skuffende resultatet - kom stormen. Og med seg i angrepet mot den norske landslagsspissen fikk Yalcin kameraten Okan.

-  Vi har kjøpt 12 kvalitetsspillere, deriblant Carew, siteres Yalcin på i Hurriyet.

-  Han burde være en merkevare. Men med de resultatene vi har oppnådd til nå, tør vi ikke vise oss blant folk og lagledere.

-  Klart vi var lei oss, sier John Carew. -  Vi presterte ikke som forventet, og sjøl ble jeg skadet etter bare 30 sekunder. Men heldigvis var ikke skaden så alvorlig som vi først trodde - jeg trenger bare et par dager til før jeg er klar igjen.

-  Hevelsen som minnet om en halv golfball som sto ut av leggen, er heldigvis borte.

Løgn, løgn og løgn

-  Hvordan er det for John Carew og lese om John Carew i tyrkiske aviser?

-  Heldigvis får jeg ikke høre om alt. Det er jeg veldig glad for. Men det er ikke lett, de gjør jo som de vil. Uten å snakke med verken meg eller de andre spillerne.

John Carews grelleste eksempel på journalistiske overtramp fikk han i fleisen etter bare to uker i Besiktas. Da han over to sider i en av de største avisene ble tillagt sitater som gikk på at han nektet å spille sammen med lagkameratene Sergen og Ahmed Hassan.

-  Tenk deg det, sier Carew. -  Etter bare 14 dager i klubben hevder avisa at jeg har sagt noe sånt. Og ei uke etter det dukket det opp et to sider langt Carew-intervju med spørsmål og svar. Uten at jeg hadde snakket med en eneste journalist.

-  Føler du at media er ute etter deg?

-  Nei! Jeg er blitt vant til det - jeg kan ikke gjøre noe med det. Så det er vel som sportsdirektøren sier - det er bare sånn det er her.

-  Skal jeg spille god fotball og gjøre en bra jobb for Besiktas, kan jeg ikke gå rundt og tenke på hva avisene skriver.

RYKTER: Ifølge tyrkiske aviser skal John Carews lagkamerater i Beskitas ha skjelt ham ut etter kampen mot erkerivalen. - Når skal du begynne å løpe, Carew?, skal de ha sagt.