Uthvilt Federer enkelt til finale i Cincinnati

- Jeg har hatt flaks i denne turneringen.

FEILET IKKE: Mens de andre favorittene i tur og orden har røket ut, har Roger Federer spilt seg fram til finale i Cincinnati Masters.Foto: SCANPIX/Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
FEILET IKKE: Mens de andre favorittene i tur og orden har røket ut, har Roger Federer spilt seg fram til finale i Cincinnati Masters.Foto: SCANPIX/Kevin C. Cox/Getty Images/AFPVis mer

|||De andre favorittene falt i kvartfinalen, men Roger Federer tok seg lørdag enkelt til finale i Cincinnati Masters i tennis.

Verdenstreeren gjorde kort prosess med Marcos Baghdatis, som dagen før sendte verdensener Rafael Nadal ut av turneringen. Federer vant 6-4, 6-3 og er klar for finale mot overraskelsesmannen Mardy Fish.

- Jeg har hatt flaks i denne turneringen. Jeg trengte nesten ikke å spille i de tre første rundene, og siden har ting gått min vei, sa Federer, som hadde walkover i første runde. Hans motstander i 2. runde måtte gi seg i første sett, den neste trakk seg på grunn av skade.

Lørdag fikk han møte Baghdatis i stedet for Nadal, mens han i finalen møter useedede Fish i stedet for verdenstoer Novak Djokovics overmann Andy Roddick.

Fish imponerte med 4-6, 7-6, 6-1 over Roddick ved hjelp av mental styrke i en kamp som ble avbrutt av regn tre ganger. Roddick ledet 5-2 i annet sett og hadde minst ett bein i finalen da et regnavbrudd inspirerte Fish til å vende kampen.

- Det var ikke et langt avbrudd, jeg hadde så vidt tid til å bytte tøy. Men jeg var heldig og klarte å komme tilbake, sa Fish. Han vant fire av de fem neste games og avgjorde settet i tiebreak. Deretter gjorde han kort prosess i avgjørende sett.

Roddick mistet konsentrasjonen og humøret, og kastet racketen i sinne.

- Det er ikke så ille. Jeg hadde ingen forventninger da jeg kom hit, så det vart ikke så skuffende, påsto han etterpå.

(NTB)