Uthvilt Rooney føler seg EM-klar

- Jeg har fått litt hvile og trengte trolig det.

UTHVILT: Wayne Rooney (midten) har sluttet seg til den engelske EM-troppen og er full av overskudd etter en liten ferie etter ligasesongen. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
UTHVILT: Wayne Rooney (midten) har sluttet seg til den engelske EM-troppen og er full av overskudd etter en liten ferie etter ligasesongen. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpixVis mer

Wayne Rooney får ikke spille EM-starten, men jobber hardt likevel. Forventningene til England er lavere enn på meget lenge.

1-0-seieren over Norge med et B-preget lag imponerte ikke så mye. Etter det har Gareth Barry meldt forfall (skade). Frank Lampard er svært usikker av samme grunn. Rooney spiller ikke de to første EM-kampene på grunn av et rødt kort.

- Jeg har fått litt hvile og trengte trolig det. Det kjennes godt å være med i troppen. Det blir viktig for meg å trene riktig framover, sier Rooney til FAs hjemmeside.

Det beinharde kampprogrammet i England uten vinteropphold ser ut til å bli kostbart.

Forskning ved Linköpings universitet viser en markant økning i skader i ligaer uten en slik pause. Det er fire ganger større mulighet for å bli skadd i England enn i land med noen ukers kamphvile vinterstid.

Englands mesterskapsresultater ser slik ut siden 1996:

VM: 2010: Tap 1/8-finale
2006: Tap kvartfinale
2002: Tap kvartfinale
1998: Tap 1/8-finale

EM: 2008: Ikke kvalifisert
2004: Tap kvartfinale
2000: Utslått gruppespill
1996: Tap semifinale

(NTB)