<strong>KNUSENDE OVERLEGNE:</strong> Lionel Messi og Barcelona valset som ventet over Deportivo La Coruña på bortebane. Katalanerne reiser hjem med en kruttsterk 4-0 seier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel Vidal
KNUSENDE OVERLEGNE: Lionel Messi og Barcelona valset som ventet over Deportivo La Coruña på bortebane. Katalanerne reiser hjem med en kruttsterk 4-0 seier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel Vidal Vis mer

Utilnærmelige Barca lekte seg til 12 strake

Deportivo gjort til statister på eget gress.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Deportivo - Barcelona 0-4.

Før helgens serierunde i La Liga presenterte analyseselskapet Opta en statistikk som illustrerer hvilket fantastisk pasningsmaskineri Barcelona er:

17 kamper ut i sesongen, hadde katalanerne et gjennomsnittlig ballinnehav på smått ufattelige 72 prosent. Det er 14 prosent høyere enn noe annet lag i den spanske toppserien, og forteller om en dominans i hjemlig liga som mangler sidestykke i europeisk klubbfotball.

Tallet ble ikke lavere etter at Pep Guardiolas stjernegalleri gjestet en gang så fryktede Riazor i La Coruña, for vertene Deportivo henvist til statistroller da bortelaget vartet opp med sitt sedvanlige «tiki taka-spill» med minimal feilprosent.

12 strake Klasseforskjellen var like stor som seiersmarginen på 0-4 skulle tilsi da Barcelona tok sin 12. strake trepoenger i serien. Etter 18 serierunder har de kun avgitt fem av 54 oppnåelige poeng, og ligger godt foran fjorårets rekordskjema da de endte på 99 til slutt.

Nå overnatter de med fem poengs forsprang til erkerival Real Madrid, som skal ut i en potensielt vrien hjemmekamp mot treer Villarreal på Santiago Bernabeu i morgen. Real har på sin side bare avgitt fire poeng mot andre motstandere enn Barcelona så langt denne sesongen.

- Vi er i en god stim, men vi må fortsette som dette. Real Madrid er rett bak, og det er lang vei igjen, sier kampens første målscorer, David Villa, ifølge NTB.

Innhopp for Rindarøy Det tok en stund før Barcelona først fikk uttelling da en stikker fra Lionel Messi fant fram til Villa, som satte ballen i keeper Daniel Aranzubias korthjørne. Da var det spilt 26 minutter, og flere scoringer skulle det ikke bli før hvilen.

Etter pause skrudde gjestene tommeskruen hardere til.

Sju minutter ut i annen omgang bøyde Messi inn sitt 18. ligamål på 15 kamper med et utsøkt frispark, mens Andrés Iniesta og Pedro pyntet ytterligere på resultatet med to kjappe scoringer etter 80 minutter.

Knut Olav Rindarøy fikk 19 minutter som innbytter for hjemmelaget uten å markere seg nevneverdig, men nordmannen må ta sin del av skylda for at Iniesta fikk nokså enkelt spill på 0-3.

Sevilla klatrer Et annet lag som virker å være i medgang, er Sevilla, som etter en tung høstsesong, har startet klatringen på tabellen.

To mål av Frederic Kanouté og ett av Luís Fabiano ga 3-2-seier borte mot Levante lørdag. Det var lagets tredje seier på sju dager, etter 1-0 over Osasuna i ligaen og 3-0 over Malaga i cupen. Laget fra den andalusiske hovedstaden er nå nummer ni i La Liga.

Det ville vært 8.-plass om ikke Javi Martinez hadde berget 1-1 for Athletic Bilbao på overtid mot Malaga i lørdagens første kamp. Han snøt Martín Demichelis for å bli matchvinner i sin første kamp etter overgangen fra Bayern München.

PS! Mandag kan Barcelona vente seg mer heder og ære. Da blir det avslørt hvem av Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta som går seirende ut av kåringen av årets spiller i verden på Fifa-gallaen i Zürich. Det betyr ikke så mye hvem det blir, så lenge det er en Barcelona-spiller, mener David Villa, som selv ikke nådde opp i årets kåring.

- Oppfatningen i garderoben er at det ikke spiller noen rolle hvem av dem som vinner. For oss er det nok å vite at vinneren er en av oss, sier Villa. 

Spansk 1. divisjon fotball lørdag, 18. runde:

Deportivo La Coruña — Barcelona 0-4 (0-1). B: David Villa (26), Lionel Messi (51), Andres Iniesta (80), Pedro (81). T: 13.000.
Knut Olav Rindarøy spilte 19 minutter som innbytter for Deportivo.

Málaga — Athletic Bilbao 1-1 (0-0). M: Martin Demichelis (81). A: Javi Maertinez (90). T: 25.000.

Real Sociedad — Sevilla 2-3 (2-1). R: Diego Rivas (23), Joseba Llorente (43). S: Frederic Kanouté (25, 65), Luis Fabiano (63). T: 28.000.

Spilles søndag: Espanyol — Zaragoza, Mallorca — Almería, Osasuna — Getafe, Racing Santander — Sporting Gijón, Real Madrid — Villarreal, Levante — Valencia.

Spilles mandag: Hércules — Atlético Madrid.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer