Utilnærmelige Barca lekte seg til 12 strake

Deportivo gjort til statister på eget gress.

KNUSENDE OVERLEGNE: Lionel Messi og Barcelona valset som ventet over Deportivo La Coruña på bortebane. Katalanerne reiser hjem med en kruttsterk 4-0 seier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel Vidal
KNUSENDE OVERLEGNE: Lionel Messi og Barcelona valset som ventet over Deportivo La Coruña på bortebane. Katalanerne reiser hjem med en kruttsterk 4-0 seier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel Vidal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Deportivo - Barcelona 0-4.

Før helgens serierunde i La Liga presenterte analyseselskapet Opta en statistikk som illustrerer hvilket fantastisk pasningsmaskineri Barcelona er:

17 kamper ut i sesongen, hadde katalanerne et gjennomsnittlig ballinnehav på smått ufattelige 72 prosent. Det er 14 prosent høyere enn noe annet lag i den spanske toppserien, og forteller om en dominans i hjemlig liga som mangler sidestykke i europeisk klubbfotball.

Tallet ble ikke lavere etter at Pep Guardiolas stjernegalleri gjestet en gang så fryktede Riazor i La Coruña, for vertene Deportivo henvist til statistroller da bortelaget vartet opp med sitt sedvanlige «tiki taka-spill» med minimal feilprosent.

12 strake Klasseforskjellen var like stor som seiersmarginen på 0-4 skulle tilsi da Barcelona tok sin 12. strake trepoenger i serien. Etter 18 serierunder har de kun avgitt fem av 54 oppnåelige poeng, og ligger godt foran fjorårets rekordskjema da de endte på 99 til slutt.

Nå overnatter de med fem poengs forsprang til erkerival Real Madrid, som skal ut i en potensielt vrien hjemmekamp mot treer Villarreal på Santiago Bernabeu i morgen. Real har på sin side bare avgitt fire poeng mot andre motstandere enn Barcelona så langt denne sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer