Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League, Palace-Chelsea

Utilnærmelige Costa gjorde det igjen da Chelsea skrev historie

Sikret lagets 11. strake seier i serien.

SUKSESSDUO: Diego Costa har levert på aller øverste hylle for Antonio Conte og Chelsea denne sesongen. I dag ble han matchvinner da londonerne sikret seg sin 11. strake seier. Foto: Andrew Fosker / Seconds Left / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SUKSESSDUO: Diego Costa har levert på aller øverste hylle for Antonio Conte og Chelsea denne sesongen. I dag ble han matchvinner da londonerne sikret seg sin 11. strake seier. Foto: Andrew Fosker / Seconds Left / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Crystal Palace-Chelsea 0-1 (0-1):

(Dagbladet): Man kan si mye om Diego Costa. Men at spanskbrasilianeren er en vanvittig god fotballspiller er det ingen som helst tvil om.

Superspissen hadde en fantastisk førstesesong i London-klubben etter overgangen fra Atlético Madrid sommeren 2014, men var bare en skygge av seg selv da Chelsea feilet totalt sist sesong.

Denne sesongen har imidlertid både Costa og laget fått det til, og det noe så ettertrykkelig.

Tangerte klubbrekord

I ettermiddag sikret Antonio Contes gutter seg den 11. strake seieren i Premier League. Det er tangering av klubbrekorden fra 2009. Den gangen ble imidlertid rekorden satt over to sesonger, avslutningen på 2008/09-sesongen og starten på sesongen etter.

Derbyet borte mot Crystal Palace i ettermiddag ble jevnspilt, men nok en gang gjorde serielederen akkurat det nødvendige for å sikre det viktigste: Tre nye poeng.

KAMPENS ENESTE: Her har akkurat Diego Costa vært øverst i feltet. Damien Delaney rekker akkurat ikke fram i sitt forsøk på å klarere. Foto: Action Images / Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
KAMPENS ENESTE: Her har akkurat Diego Costa vært øverst i feltet. Damien Delaney rekker akkurat ikke fram i sitt forsøk på å klarere. Foto: Action Images / Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix Vis mer

- Vi føler oss fulle av selvtillit. Vi er et veldig sterkt lag, har jobbet knallhardt, er i fysisk toppform og vi har noen store spillere, sier Chelsea-kaptein Gary Cahill.

Chelsea hadde de fleste og største sjansene i en tett og tidvis jevnspilt - men ikke akkurat jevnspilt - kamp, og nok en gang var det altså Costa som ble tunga på vektskålen.

Superspissen var knallsterk i feltet da Cesar Azpilicueta slo inn på tampen av 1. omgang, og han hang akkurat lenge nok i lufta til å heade kula i mål.

Det var 28-åringens sjette mål på de siste åtte kampene. Tilsammen står han med 13 nettkjenninger i Premier League denne sesongen.

Alonso i stolpen

Crystal Palace yppet seg litt mot slutten av dagens kamp, men maktet aldri å skape den avgjørende sjansen som kunne gitt poengdeling på Selhurst Park.

Isteden var det Chelsea som var nærmere 2-0 enn det Palace var utlikning.

Fem minutter før slutt skrudde Marcos Alonso et herlig frispark over Palace-muren fra distanse, men avslutningen smalt i metallet bak Wayne Hennessey i hjemmeburet.

Nærmere enn det kom ingen av lagene i løpet av de fem minuttene som ble lagt til, og dermed vant Chelsea for 11. gang på rad.

Contes lag har nå hele ni poeng ned til Liverpool og Arsenal, som begge har en kamp tilgode på serielederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!