Utkjørt, like blid

Helt utkjørt tok Siren Sundby til tårene mellom seilasene i går. Hun smilte likevel lykkelig til Dagbladet på vei inn til middag. Med seier i den siste seilasen er hun nemlig på god vei mot gull.

ATEN (Dagbladet): Siren Sundby leder sammenlagt med ni poeng etter fjerdeplass og seier i gårsdagens to seilaser.

-  Gratulerer med seieren, sa Dagbladet - og mente gårsdagens - da Sundby småløp på vei inn til hotellet.

-  Nei, det er litt tidlig å gratulere med seier ennå, svarte Sundby og røpte slik at hun nå for alvor ser en gullmedalje i det fjerne.

I teorien kan hun bli olympisk mester allerede i dag. Men da skal absolutt alt klaffe.

Og først av alt må Sundby få skikk på seg sjøl igjen. To døgn med protester, krav om gjenopptagelse og nytt avslag har blitt i meste laget for henne. Gårsdagens suverene seiling til tross, orket hun likevel ikke å snakke med pressen etterpå. Hun dro rett til hotellet, der hun småløp inn - og kostet på seg et smil til Dagbladets fotograf.

-  Siren var glad da hun kom på land, men hun er helt utkjørt både fysisk og mentalt utkjørt, sier lagleder Bjørn Lofterød.

-  Vil ta Siren

Det tetner til i kampen om OL-gullet. Sportsånd er det lite av på vannet. I gårsdagens første seilas følte Sundby at hun ble presset inn i en vanskelig situasjon av konkurrenter som ønsket å ødelegge for henne. Derfor tok hun frivillig 720 graders vending for å unngå protest, og mulig disk.

-  Mange ser ut til å være ute etter Siren. Folk bruker reglene for det de er verdt, og prøver å framprovosere situasjoner, sier Lofterød.

Likevel seilte Sundby seg opp til fjerdeplass. Men i ventebåten under parasollen sammen med trener Thomas Guttormsen ble det for mye for Sundby.

-  Da tok hun til tårene. Men likevel klarte hun å nullstille og vinne den siste seilasen. Det viser hva jenta er god for, sier Lofterød.

Slettet bevis

Trener Thomas Guttormsen orket heller ikke å møte pressen i går. Han har stått på i to døgn for å få omgjort disken av Sundby i den tredje seilasen. Hun hadde ledet med 30 poeng uten disken.

-  Da hadde hun veldig sannsynlig vunnet gull allerede fredag, sier Lofterød.

Men juryen valgte i går å nekte gjenopptagelse av protesten. De ville ikke se på TV-bildene Norge hadde skaffet til veie.

-  Seilsporten er tydeligvis ikke moden for å bruke videobevis enda, sier Lofterød.

Det tekniske kompetansenivået er tydeligvis på bånn. Noe denne historien beviser:

-  Dommeren i båten bak Norge, Nederland og Belgia dikterte inn på båndopptaker det han så i situasjonen som førte til protesten mot Siren, sier Lofterød.

Men da juryen skulle høre opptaket, trykket de på «rec»-knappen istedenfor «play»-knappen.

-  Da ble opptaket slettet, sier Lofterød.

KAN TA GULL I DAG: Dagbladet traff seileresset Siren Sundby da hun kom tilbake til hotellet i går kveld.