Verdenshistoriens beste - etter at Bjørgen og Bjørndalen ga seg

Utklasser alle rekorder uten Bjørgen og Bjørndalen: - Helt utrolig

En rekke av tidenes beste norske idrettsutøvere ga seg etter forrige sesong. Likevel har Norge denne vinteren utklasset alle tidligere rekorder - med hele seks gull flere enn i rekordmesterskapet i Pyeongchang.

FULLKLAFF: Alt har gått Therese Johaugs vei i comebacksesongen. Det har gjort savnet etter Marit Bjørgen langt mindre enn det kunne ha vært. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FULLKLAFF: Alt har gått Therese Johaugs vei i comebacksesongen. Det har gjort savnet etter Marit Bjørgen langt mindre enn det kunne ha vært. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den første vintersesongen uten tidenes mestvinnende vinteolympierer Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen, samt gullgrossistene Petter Northug og Emil Hegle Svendsen, har Norge gjennomført verdenshistoriens beste vintersesong.

Paradoksalt nok har Norge gjort den største forbedringen i idrettene hvor Bjørgen, Bjørndalen, Northug og Hegle Svendsen har gitt seg - med totalt seks gull mer enn i fjor i tilsvarende mesterskapsøvelser.

- Det er klin umulig for oss langrennsherrene å toppe dette i hvert fall. Jeg vet ikke helt hvordan vi skal klare å forberede oss til neste VM med dette i bagasjen, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Den fabelaktige rekordfangsten fra OL i Pyeongchang med 14 gull, 14 sølv og 11 bronse - som fikk idrettsverden til å bli fra seg av begeistring, beundring og forundring over norsk idretts makeløse suksess - er utklasset fullstendig i 2019.

I vinter har Norge tatt hele 20 VM-gull, 13 sølv og sju bronse i øvelsene som også er på OL-programmet, viser Dagbladets gjennomgang.

Det betyr at Norges gull i mixed singelstafett i skiskyting utgår sammen med tre medaljer i mixed lagkonkurranse i hopp, lagkonkurranse kvinner og lagsprint kombinert, all den tid dette ikke er OL-øvelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer