Johannes Thingnes Bø:

Utklasser langrenns-stjernene økonomisk

Det har vært et skikkelig gullår for norsk vintersport, og det har gitt store utbetalinger for superstjernene. Men noen kan gå med et bredere glis til banken enn andre.

SUKSESS: Johannes Thingnes Bø har vunnet mer enn noen andre har klart denne sesongen. Det gir gode penger til skiskytteren. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Johannes Thingnes Bø har vunnet mer enn noen andre har klart denne sesongen. Det gir gode penger til skiskytteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er store forskjeller hva premiepenger gjelder for norske idrettsutøvere. Sesongen 2018/19 har utvilsomt vært av det svært gode slaget.

I langrenn ble Johannes Høsflot Klæbo sammenlagtvinner i verdenscupen for herrer, noe Ingvild Flugstad Østberg også ble på kvinnesiden.

Johannes Thingnes Bø leverte det som er tidenes beste sesong for en skiskytter. 16 seiere i verdenscupen gjorde også han til sammenlagtvinner i verdenscupen.

Alle tre ble altså mestere i sine respektive grener - langrenn og skiskyting - men forskjellen på utbetalingene er enorme:

Johannes Thingnes Bø kan virkelig glise hele veien til banken. Stryningen håvet inn 4.446.500 millioner norske kroner i premiepenger denne sesongen. Til sammenligning:

Klæbo og Flugstad Østberg tjente på sin side henholdsvis 1.779.982 og 1.508.571 kroner for sine resultater denne sesongen. Samtidig tjente distansedronningen Therese Johaug 1.255.355 kroner. Russiske Aleksander Bolsjunov, som ble nummer to i verdenscupen sammenlagt (på herresiden), fikk utbetalt 1.2 millioner norske kroner for sine resultater.

Differansen er ganske stor, selv om det ikke alltid er like enkelt å sette premiepengene fra to ulike idretter opp mot hverandre. Likevel, for ordens skyld:

  • Thingnes Bø tjente 2.6 millioner mer enn Klæbo.
  • Samme mann tjente 2.9 millioner mer enn Flugstad Østberg.
  • Stryningen tjente også 3.1 millioner mer enn Johaug.

- Er det så mye? Å, herlighet. Det hadde jeg ikke trodd. Det er en veldig høy sum, sa Thingnes Bø da NTB fortalte ham om hvor mye han hadde tjent gjennom sesongen.

- Det har vært en ekstraordinær sesong, la han til.

Thingnes Bø har som kjent vært en suveren ener i skiskyttersporet denne sesongen, og det er ikke bare alle seierene som har gitt ham en økonomisk oppsving:

For de individuelle rennene, deriblant 16 seirer, tar Thingnes Bø med seg svimlende 2,99 millioner kroner. 270.000 kroner (28.000 euro) er belønning for totalseieren i verdenscupen, og ytterligere 386.000 kroner (40.000) kommer fra seirer i alle distansecupene.

Stryningen får også med seg 438.000 kroner for å ha gått en bråte renn i både gul og rød ledertrøye. Og på toppen har han hentet inn 367.000 kroner på diverse stafetter, ifølge NTB.

Kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber tjente i overkant av 800.000 norske kroner på sin jubelsesong.

PS! Alle tallene presentert i saken er bare premiepenger, og inkluderer ikke ordinær lønn, sponsoravtaler eller bonuser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer