Marit Bjørgen vant på Beitostølen

Utklasset alle: Ble du skremt nå, Kalla?

I tet fra første stavtak

TOPP NORSK DUO: Marit Bjørgen hentet inn Heidi Weng før de sammen presterte to sterke løp på 10 km klassisk på Beitostølen.
FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
TOPP NORSK DUO: Marit Bjørgen hentet inn Heidi Weng før de sammen presterte to sterke løp på 10 km klassisk på Beitostølen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Svensk langrenn fikk en voldsom publikumsvekst sist vinter med den fine framgangen til Stina Nilsson og Charlotte Kalla tilbake i verdenseliten. Nå er håpet at utviklingen fortsetter slik at de to kan utfordre Marit Bjørgen i OL.

Det kan de sikkert, men det er ikke like sikkert at det holder til å slå den norske langrennsdronningen. For ingen andre enn Therese Johaug kan egentlig slå en Marit Bjørgen i normal form.

Og nå er Marits form mer enn normal.

UTKLASSINGSSEIEREN på Beitostølen i formiddag kom ikke som noen overraskelse. Rapportene fra treningsarbeidet gjennom sommeren og høsten har vært entydig:

Marit Bjørgen er raskere og sterkere enn i fjor. Da vant hun 4 VM-gull.

Men andres rapporter er en ting; Marits egen vurdering noe ganske annet. Det er den som viser løftet og forteller at 37-åringens konkurrenter kommer til å få det enda vanskeligere enn før.

Den beskjeden fra en som om noen måneder kan bli tidenes mestvinnende i vinter-OL, er det en røff melding.

ELLERS er Marit Bjørgen som toppidrettsutøver så langt unna røff som det er mulig å komme. Det er ikke hun som overselger seg selv. Som regel er det ikke snakk om salg av egen fortreffelighet i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer