Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marcel Hirscher tok VM-gull

Utklasset av Hirscher: - Ikke noe kult

Marcel Hirscher tok et overlegent gull i Åre. Henrik Kristoffersen endte på 9.-plass.

ÅRE: Det ble ingen medalje på Henrik Kristoffersen etter dagens slalåm i Åre. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRE (Dagbladet): Marcel Hirscher er verdensmester i slalåm etter et mesterstykke av et renn.

Østerrikeren er for lengst inne i diskusjonen rundt hvem som er tidenes beste alpinist, og hans fanskare fikk et nytt argument etter søndagens avslutningsrenn i Åre.

Hirscher kjørte først en helt rå førsteomgang, og i andreomgang klarte ikke utfordrerne å hente inn hans enorme forsprang.

- Det er en maktdemonstrasjon, ropte NRKs kommentator, Thomas Lerdahl da østerrikeren kjørte inn til gull.

Østerrike tok også sølvet og bronsen med henholdsvis Michael Matt og Marco Schwarz.

Saken oppdateres!

Marcel Hirscher var suveren. Foto: NTB scanpix
Marcel Hirscher var suveren. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ikke noe kult

Henrik Kristoffersen lå hele 1,7 sekunder bak Hirscher etter første omgang. Det norske håpet lå på 6.-plass, og falt ytterligere i andre omgangen.

Kristoffersen gjorde ingen store feil, men det gikk jevnt over treigere for ham ned fjellsida enn for de største konkurrentene.

- Det er ikke noe kult. Jeg føler jeg prøver hardt. Slalåmen er ikke helt der den bør være per dags dato, oppsummerte han for NRK.

Kristoffersen endte til slutt på 8.-plass. Sebastian Foss Solevåg ble nummer 12 og Jonathan Nordbotten nummer 23. Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut, men fullførte til en 35.-plass.

Enorm førsteomgang

Hirscher la grunnlaget for gullmedaljen med en helt rå førsteomgang i Åre. Østerrikeren dundret nedover fjellsida i Åre, og satte samtlige konkurrenter grundig på plass.

Det ble raskt snakk om at det kunne være hans beste omgang gjennom karrieren, og avstanden til konkurrentene kunne tyde på at den påstanden ikke var så altfor dum.

Alexis Pinturault var den eneste som hang litt med, men også han var over et halvt sekund bak. Resten av alpinistene var godt over sekundet unna Hirscher.

Det var naturligvis store forventninger til Kristoffersen etter storslalåmgullet før helga, men nordmannen var hele 1,7 sekunder bak den østerrikske skikunstneren før andre omgang.

Det forspranget ble umulig å hente.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!