Utklasset

Norge- Tunisia 19- 28. Fritt leide for scoringskåte tunisiske bakspillere sendte Norge langt inn i tenkeboksen etter VM-kampen i går kveld. Det hjelper lite å ha gjort leksene når man sovner i timen.

- Det fantes ikke forsvarsspill. Jeg har problemer med å forstå hvorfor vi ikke gjorde det vi var enige om på forhånd. Vi visste at vi måtte demme opp for de skuddsterke bakspillerne deres. Likevel slapp vi dem helt innenfor den stiplede linja, sier landslagstrener Christer Magnusson til Dagbladet. Både målvaktene, forsvars- og angrepsspillet sviktet i går i kampen som i realiteten var avgjort allerede etter halvspilt førsteomgang. For førsteomgang i går var en ren norsk fadese:

Åtte tekniske feil, to straffebom, bare fire målvaktredninger på 21 skudd, 11 bomskudd og bare to spillemål er fasiten som forteller alt om hvorfor Norge ble fullstendig avkledd.

- Ikke good-bye

- Offensivt sliter vi med mye av det samme som mot Saudi-Arabia. Vi skaper en masse sjanser som vi ikke klarer å sette. Men hva kan vi gjøre? Vi kan ikke akkurat snakke ballen i mål, sier landslagssjefen.

Men Magnussen har slett ikke mistet troen på norsk finalespill tross gårsdagens totalkollaps.

- Nei. Selv ikke om vi taper mot både Slovenia og Russland er vi sjanseløse på en plass i åttendedelsfinalen. Den siste kampen mot Ukraina kan bli en nøkkelkamp - og en redningsplanke, mener en svært skuffet landslagstrener. Han håper og tror at fadesen mot Tunisia er en engangsforeteelse.

- Det er ikke noen skam i seg selv å tape mot Tunisia. Men når det skjer på denne måten... Nå får vi slikke sårene og lade batteriene på nytt før Sloveniakampen, avslutter Christer Magnusson.

- Mentalt tøft

Også assistenttrener Leif Gautestad er skuffet over at Norge ikke klarte å gjennomføre den taktikken laget hadde lagt opp til.

- Alle gutta er fryktelig skuffa. Det er en mentalt tøff situasjon vi er kommet i nå. Vi må gjøre en jobb med hodene våre før vi møter Slovenia, sier Gautestad.

  • Allerede i kveld spiller Norge mot Slovenia.
VART SKRÆMT : Ali Madi var en av mange spillere på Tunisia som fløy høyt over vettskremte norske landslagsspillere i går kveld. - Det er ikke noen skam i seg selv å tape mot Tunisia. Men når det skjer på denne måten, sier landslagssjef Christer Magnusson.