Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utklassing før håndball-stormen

Fortsetter Norge seiersmarsjen eller venter en bråstopp mot Danmark for de norske håndballjentene søndag? Få vet bedre enn dem selv at dansk motstand kort og godt betyr en ny og vanskelig verden.

Lørdag varmet Norge opp med 33-18 over Sør-Korea - den største norske triumfen over asiatene noen gang.

Landslagstrener Marit Breivik var fornøyd med måten spillerne tok del i kampen på.

Bra med

- Jentene var bra til stede i dette oppgjøret. Det håper vi å være også søndag, sa Breivik som inderlig ønsker et hyggelig resultat mot den regjerende EM-, VM- og OL-vinneren.

De tre siste kampene mot Danmark har endt i tap mer enn store nok til å drepe det som skulle være igjen av selvtillit for det tittelløse norske laget: 20-33, 24-35 og 21-33.

Lørdag slapp Norge seg løs mot en motstander som aldri var noen fare. Så er spørsmålet om Danmark noen gang lar sin søndagsmotstander komme psykisk ovenpå i finalen.

Trygt

Et trygt norsk forsvarsspill ble mer enn for mye for et sørkoreansk mannskap langt unna den kvaliteten utgavene fra OL-turneringene i 1992 og 1996 holdt.

Sør-Koreas VM-tropp i fjor var også en del bedre enn laget som nå er i Norge.

Det norske laget fikk en rekke kontringsmuligheter, og uttellingsprosenten stoppet på fullt respektable 75. Sahra Hausmann førte an med seks scoringer. En spiller som Tonje Larsen fikk en «hviledag» mens Trine Haltvik bare spilte halve kampen. Elise Alsand (Nordstrand) viste seg fram med fire scoringer.

De fire første kampene i turneringen har ikke vært annet enn oppvarmingen for Norge:

30-18 Tyskland

34-26 Russland

28-18 Frankrike

33-18 Sør-Korea.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling