TILBAKE PÅ TOPPEN: Aksel Lund Svindal tok sesongens første seier på overbevisende vis da han slo nærmeste utfordrer med over seks tideler under utforrennet i Lake Louise. Foto: AP Photo/The Canadian Press/Jeff McIntosh/NTB Scanpix
TILBAKE PÅ TOPPEN: Aksel Lund Svindal tok sesongens første seier på overbevisende vis da han slo nærmeste utfordrer med over seks tideler under utforrennet i Lake Louise. Foto: AP Photo/The Canadian Press/Jeff McIntosh/NTB ScanpixVis mer

Utklassingsseier for Svindal i Canada

Slo nestemann med over seks tideler i Lake Louise-utforen.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal har tradisjonelt vært en rask mann på nordamerikansk snø. Lørdag kveld viste han nok en gang hvor godt han trives i bratte fjellsider på den andre siden av Atlanteren da han vant sin første verdenscupseier for sesongen i kanadiske Lake Louise.

Det var hans 17. verdenscupseier totalt, hans fjerde i Lake Louise og den sjuende i Nord-Amerika. Samtidig var det en flott revansj etter et skuffende premiererenn på isbreen i Sölden for fire uker siden, hvor han kjørte ut i annen omgang av storslalåmen.

NERO-alpinisten var hele 64 hundredeler foran østerrikske Max Franz på annenplass og 66 hundredeler foran treer Klaus Kröll, også han fra Østerrike og amerikanske Marco Sullivan. Etter å ha vært raskest på trening før rennet, og etter historisk gode testresultater i sesongoppkjøringen, kom ikke seieren helt bakpå hovedpersonen selv.

- Det er ikke lov til å bli for overrasket over dette. Da jeg var på toppen så jeg at Franz ledet rennet. Han hadde et tidlig startnummer, og det hender jo ofte at de som er først ut vinner her i Lake Louise. Derfor måtte jeg risikere en hel del for å holde tritt med ham. Men da jeg kom ned var jeg et stykke foran. Det var tydeligvis både brukbare forhold og brukbar kjøring, sier Svindal til NRK.

Brøt med tradisjonen Verdenscupsjef Håvard Tjørhom gledet seg over seieren, og var samtidig veldig imponert over den komfortable seiersmarginen.

- Aksel var klar for å kjøre fort her. Det viste han på gjennomkjøringene tidligere i uka. Tradisjonelt er det veldig tett mellom de beste i Lake Louise, men i dag kjørte han utrolig bra. Det er veldig gøy, sier Tjørhom til NTB.

Kjetil Jansrud fulgte opp på en solid niendeplass, tross noen små feil underveis, hvor han hadde en solid ledelse på blant annet Svindal på toppen.

I morgen står super-G på programmet. Det var en øvelse Svindal vant så seint som i fjor samme sted.

Utforseieren var den fjerde norske verdenscupsseieren lørdag. Tidligere på dagen sørget Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby for langrennsjubel i Gällivare, mens Magnus Moan fulgte opp med sin første kombinerttriumf på nesten to år på Sjusjøen.