Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter-gutta vant stafetten i Holmenkollen

Utklassingsseier på hjemmebane: - Gåsehud

Det var ingen tvil. De norske gutta var i en egen klasse i skiskytter-stafetten i Holmenkollen.

OVERLEGEN DAG: Johannes Thingnes Bø fikk en ren sjarmøretappe på sin siste etappe i skiskyttersprinten - men gjorde likevel det helt prikkfritt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERLEGEN DAG: Johannes Thingnes Bø fikk en ren sjarmøretappe på sin siste etappe i skiskyttersprinten - men gjorde likevel det helt prikkfritt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske skiskyttergutta imponerte voldsomt på hjemmebane søndag, og fikk revansje etter det sure OL-sølvet i Pyeongchang.

Spesielt imponerte de norske gutta på standplass: Både Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abee-Lund og Tarjei Bø var kanonsikre og fylte raskt og godt. Da Bø gikk ut et halvminutt før Russland etter sin siste skyting, lå alt i hendene på storebror Johannes Thingnes Bø.

Han leverte om mulig en enda mer prikkfri etappe. Det var rett og slett helt overlegent. Den siste etappen ble en ren sjarmøretappe for Thingnes Bø.

- Det var en fantastisk dag her i Kollen, og utgangspunktet kunne jo ikke vært bedre. Jeg kunne gå i mitt tempo, sier Bø.

Østerrike ble nummer to og Russland nummer tre.

Strålende skyting

Lars Helge Birkeland sikret Norge et glitrende utgangspunkt etter en strålende første etappe.

På siste stående skyting fylte han lynraskt, og gikk ut i tet. Han fikk tidlig selskap av tyske Erik Lesser og russiske Maxim Tsvetkov, som satte opp et kjempetempo. Birkeland sendte Henrik L'Abee-Lund ut sju sekunder bak teten.

- Det fungerte veldig bra, syntes jeg. Det var et maksløp. Jeg er fornøyd. Dette er den nest største stafetten etter OL, så det ville vært fint med en revansj fra OL, sier Birkeland til NRK.

L'Abee-Lund, som vant sprinten tidligere denne uka, brukte to ekstraskudd på liggende skyting. Fortsatt var det litt å hente til Russland i tet. På stående skyting skjøt han derimot helt eksemplarisk, og gikk ut bare fire sekunder bak ledende Tyskland og Simon Schempp.

Italieneren sprakk

L'Abee-Lund sendte Tarjei Bø ut i tet på sin etappe.

- Jeg måtte redde inn litt etter den liggende-serien. Det er fantastisk å gå her. Man får gåsehud, det er en fantastisk følelse, sier han til NRK.

Tarjei Bø bommet en gang på første skyting, men holdt følge med italienske Dominik Windisch i tet. Tyskland, derimot, slet mer, og var hektet av etter tre ekstraskudd.

Og mens italieneren bommet tre ganger på stående skyting og måtte ut i strafferunde, var Bø kanonsikker. Nok en gang strålende skyting av nordmennene, og Bø gikk ut i ensom majestet. Russland og Dimitrij Malysjko fulgte nærmest, et snaut halvminutt bak.

- Det var kjempeartig å gå. Jeg fikk så kick av å gå foran norsk publikum. Det er deilig når man kan bruke det til sin fordel og angripe, sier Bø til NRK.

Sjarmøretappe

Da lå alt i hendene til storebror Johannes Thingnes Bø.

Normaldistanse-vinneren fra OL gikk sedvanlig forrykende i sporet. Det gjorde uansett ingenting at han skjøt prikkfritt på liggende skyting.

De to siste rundene ble nærmest for sjarmøretapper å regne.

Som vanlig gikk 24-åringen fort, og plaffet ned samtlige blinker på stående. Til ellevill Kollen-jubel gikk han Norge til en overlegen seier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!