Utladet ... men ikke ferdig med VM

GARDERMOEN (Dagbladet): - Nå skal jeg ha ferie. Jeg har holdt min siste pressekonferanse, og har ikke flere kommentarer å gi, sier en fullstendig utladet Egil Drillo Olsen til Dagbladet etter hjemkomsten fra fotball-VM i går kveld.

Skjønt noen lang ferie blir det ikke ennå på den suksessrike landslagssjefen.

- Meningen er at jeg skal kommentere semifinalene og VM-finalen for NRK1. Dermed blir det nesten bare hjem for å snu igjen, sier Drillo - før han satte sluttstrek for snakkingen og i stedet brukte tida til å ta avskjed med spillerne og skrive autografer.

Møtt av musikkorps

Da Drillos-flyet fra Marseille landet på Gardermoen klokka 20.12 i går kveld, hadde Sinsen Ungdomskorps allerede spilt opp ute på flyplassen.

Fotballforbundet var på pletten med blomsterbuketter, og inne i flyplassbygningen ventet et par hundre fans med norske flagg, plakater og autografbøker.

Den nye landslagssjefen Nils Johan Semb var nesten like omsvervet som Drillo, men langt mer meddelsom.

- Frankrike-VM har vært en voldsom utladning for alle. For eget vedkommende har det gått i ett siden 1. mai. Før VM var jeg to uker i Romania, så nå skal det bli godt med tre ukers ferie, sier Nils Johan Semb.

Eldst og minst sliten

Den minst slitne av landslagstrenerne, var eldstemann Bjørn Hansen (59). I mai i fjor fikk han et kraftig hjerteinfarkt med påfølgende angina. Han måtte også gjennom en bypass-operasjon.

- Jeg føler meg i kjempeslag, og skal ikke ha ferie før i august. I dag tidlig er jeg på jobb i fotballforbundet for å starte forberedelsene med U21-laget, sier Bjørn Hansen.

Han innrømmer at han kommer hjem med litt blandede følelser.

- Vi burde slått Italia i åttendedelsfinalen og vært med et hakk til. Mot italienerne greide vi ikke å ta ut alt. Det gjør at jeg ikke er helt fornøyd, sier Bjørn Hansen.

Keeper-kjempen Frode Grodås fikk mest jubel av Drillos-spillerne på Gardermoen i går kveld.

- Den nærmeste tida skal jeg bruke på å finne en ny klubb. Norge tenker jeg ikke på i den sammenheng. Jeg har fortsatt planer om å være utenlands, sier Grodås til Dagbladet.