Utleie-kongen Kamara senket Bodø/Glimt

Innleide Ola Kamara åpnet scoringskontoen, og vips var Molde tilbake på vinnersporet.

Bodø/Glimt - Molde 1-3 (0-1)

BODØ (Dagbladet): To ganger kunne Kamara nette - henholdsvis med et hodestøt og en bredside - begge ganger etter utmerket forarbeid av Per Egil Flo, og det var nok til å senke Glimt på Aspmyra i Bodø.

Dermed er den regjerende seriemesteren tilbake på vinnersporet etter det forsmedelige hjemmetapet for Odd forrige helg.

- Jeg er skuffet. Det er ikke godt nok, sier Bodø/Glimt-kaptein Ruben Imingen til C More.

- Det er veldig godt å vinne. Vi leverte en god kamp sist, men hadde ikke marginene med oss, sier Moldes Ørjan Nyland til C More.

Utleie-kongen Kamara er norsk fotballs nomade numero uno.

I en alder av 25 år, er Molde allerede hans åttende klubb. Og den fjerde klubben der han spiller på utlån!

Forrige gang Kamara var lånt ut - til Strømsgodset i 2013 - bidro Kamara sterkt til at Godset ble seriemester, med hele 12 scoringer på 14 kamper.

Godt snitt Nå håper hele Romsdal at det samme skal skje i år. Ola Kamara har iallfall snittet i orden, med to kamper og to mål.

Oslo-gutten Kamara startet sitt nomadeliv i moderklubben Frigg. I 2006 gikk han til Stabæk, men slet med å få spilletid og ble lånt ut til Hønefoss.

Da han heller ikke i 2008 ble noen suksess for Stabæk, gikk han vederlagsfritt til Strømsgodset foran 2009-sesongen.

Hos drammenserne spilte han i tre sesonger, og scoret 32 mål på nøyaktig 100 kamper.

I 2013 ble han solgt til østerrikske SV Ried, hvorfra han umiddelbart ble sendt på lån til tyske 1860 München. Etter ti målløse kamper her, fikk han gå på et nytt utlån - denne gang for nevnte retur til Strømsgodset. En retur som altså ble kronet med seriegull i 2013.

Deretter ble Kamara solgt til en større østerriksk klubb, nemlig Austria Wien. Som eier ham nå. Kamara scorte to mål på 23 kamper forrige sesong - og dermed fikk han gå på utlån til Molde. Hvor han nå skal bidra til klubbens andre strake seriegull.

Matchen mot Bodø/Glimt var fartsfylt, og lenge langt mer spennende enn resultatet 1-3 tilsier.

Hevet seg Glimt hevet seg flere hakk fra den begredelige seriepremieren i Sandefjord (som også endte 1-3).

Den nyinnkjpte spissen Fitim Azemi (fra Follo) kunne fort ha ordnet straffe til Glimt i åpningsminuttene, da han kom gjennom og muligens ble felt av Molde-keeper Ørjan Nyland. Dommer Dag Hafsås valgte å la spillet gå.

I stedet gikk Molde opp i 0-1 da Per Egil Flo - for andre gang på like mange minutter - lurte oppasser Morten Ågnes Konradsen. I stedet for å avslutte selv, la han andre gang inn til Ola Kamara. Som i duell med Glimt-keeper Londak headet ballen i en vakker bue i mål.
 
Londak ble forøvrig skadd i duellen, og måtte bæres av banen. Egentlig et diobbelt baklengsmål for Glimt.

Sjokkstart Glimt sjokkstartet andre omgang, da Azemi sendte Trond Olsen klink alene gjennom med en vakker stikkball. Glimt-vingen gikk for skudd i stedet for dragning - et skudd Ørjan Nyland stoppet med en glimrende redning.
 
Glimt-patriotene på Aspmyra rev seg i håret over den bommen.
 
I stedet doblet Kamara Molde-ledelsen på et ferdigscoret innlegg fra Per Egil Flo. Men var Flo offside?
 
Glimt ga slett ikke opp, og fikk belønning da Tippeliga-debutant Daniel Edvardsen så sitt skudd/innlegg beinet i mål av Vegard Forren.
 
Dermed 1-2, men så gjorde Mohamed Elyounoussi det igjen. Som mot Odd, satte han inn et klassemål fra distanse, og fastsatte sluttresultatet til 1-3.

- Vi er veldig godt fornøyd. Det ble hektisk mot slutten, men totalt sett er det fortjent, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.