- Utlendingene frykter Ullevaal

Ifølge Hareide gir det Norge ekstra utfordringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet.no): I løpet av Åge Hareides sjefstid har Norge vunnet 59 prosent av bortekampene, mens bare 28 prosent av hjemmekampene har endt med seier. Landslagstreneren mener at det å møte Norge på Ullevaal blir sett på som en vanskelig oppgave for alle landslag, og at det er grunnen til at laget har slitt med uttellingen hjemme.

-  De utenlandske lagene har respekt for Ullevaal, de synes det er en vanskelig arena. Ett poeng er viktig for dem, derfor legger de seg lavt. Til og med Italia gjorde det.

-  Vi får lite rom å jobbe i, og det er en utfordring for oss.

En utfordring ikke alle spillerne har klart å finne en løsning på.

-  Enkelte spillere har ikke mestret den situasjonen de har kommet opp i.

Gjenerobre festningen

Statistikken viser at på 22 bortekamper har Norge 13 seire, fire uavgjort og fem tap. På 14 hjemmekamper har landslaget vunnet fire, spilt sju uavgjort og tapt tre. Landslagssjefen vil imidlertid ikke svartmale situasjonen.

-  Vi har hatt akseptable kvalifiseringskamper på Ullevaal, sier Hareide.

FESTNING: Landslaget har slitt med å vinne på Ullevaal med Åge Hareide som sjef. Nå mener landslagssjefen å ha strategien klar for hvordan Norge igjen kan bli et solid hjemmelag. Foto:SCANPIX
FESTNING: Landslaget har slitt med å vinne på Ullevaal med Åge Hareide som sjef. Nå mener landslagssjefen å ha strategien klar for hvordan Norge igjen kan bli et solid hjemmelag. Foto:SCANPIX Vis mer

Han mener at innstillingen blant de norske spillerne er den samme uansett om kampen går i Norge eller utlandet, men kommer stadig tilbake til at det er motstandernes måte å spille på Ullevaal, som har gjort det vanskelig på det som en gang var Norges festning. Treneren tror imidlertid at dagens lag kan gjenvinne hjemmearenaen.

-  Vi har en strategi for hvordan vi skal gjennomføre dette, og spiller vi bra vil Ullevaal bli vår festning.

Alle i forsvar

Hareide tror ikke Moldova velger noen annen strategi enn andre lag som gjester Ullevaal.

-  Moldova legger vel 9 mann bak, sier Hareide som har tenkt å bryte gjennom det mannsterke forsvaret på følgende vis:

-  Vi skal gå ut med stor entusiasme og vinnervilje, og ha intensitet i spillet vårt. Ballerobring tidlig er viktig.

Sjefen lover at laget ikke skal ta lett på Moldova, selv om Norge overkjørte Ungarn på lørdag.

-  Hvis man ikke er hundre prosent på tå hev, så får en på pukkelen. Vi trenger å være ordentlig på hugget og ha konsentrasjon med stor K.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer