BLIR LAGT MERKE TIL: Johannes Høsflot Klæbo imponerer alle i verdenscupen, og er i ferd med å skape seg et stort navn. Her intervjues han av det amerikanske skinettstedet Fasterskier.com. Foto: John Rasmussen
BLIR LAGT MERKE TIL: Johannes Høsflot Klæbo imponerer alle i verdenscupen, og er i ferd med å skape seg et stort navn. Her intervjues han av det amerikanske skinettstedet Fasterskier.com. Foto: John RasmussenVis mer

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Utlendingene hyller Klæbo: - Mer imponerende enn da Northug kom

Unggutten herjer med verdenseliten i Canada.

QUEBEC (Dagbladet): - Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg. Det er utrolig å få sin første verdenscupseier på distanse. Det kan ikke beskrives, sier 20 år gamle Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet etter fellesstarten i Canada.

Ikke bare vant han spurten, underveis plukket han med seg 42 av 45 mulige bonussekunder og leder minitouren med 22,8 sekunder før morgendagens jaktstart.

Overført til annen idrett kalles det en knock out.

Bare å bukke og neie

De etablerte stjernene lar seg imponere over den norske unggutten, og sparer ikke på superlativene når de skal beskrive det vi nå er vitne til.

- Det er bare bukke og neie og la seg imponere. Herregud, skisporten trenger dette, og vi trenger å ha dette som en kjeftesmelle når vi går inn i sommertreningen også. Da får vi klemme til, for vi i Sverige har en jobb å gjøre, men jeg ser ham i alle fall når han spurter i mål. Det er jo litt positivt, jeg er rett bak der i det minste, ler svenske Emil Jönsson.

Jönsson har konkurrert mot Petter Northug og en skog med nordmenn i mange år, men nå mener han Norge har fått noe helt spesielt å glede seg over.

- Jeg er dypt, dypt imponert over ham. Det fins ikke ord som kan beskrive dette. Det er mer imponerende enn da Northug kom, sier han.

- Han har de egenskapene så tidlig, og er med i toppen. Petter er en unik skiløper som kanskje er en av de største gjennom tidene, men det virker som om det kommer påfyll bakfra. Det er fantastisk.

Cologna tror Klæbo vinner

Klæbo lar seg ikke sette ut av de store ordene svensken sender i hans retning.

- Man setter alltid pris på ros, men det Petter har gjort er fortsatt på en skala som ligger over ganske mange andre, sier Klæbo.

Dario Cologna var også en unggutt da han slo gjennom i det internasjonale skisirkuset. Sveitseren har vunnet det aller meste i karrieren, og lar seg også imponere over Klæbo.

- Det er veldig imponerende det han gjør her. Han har bare gått gode renn gjennom hele sesongen. Jeg var ung jeg også, men han er enda yngre enn det jeg var, og han er god i alt. Han vinner nok i morgen, tror jeg, sier Cologna til Dagbladet.

Selvsagt er det ikke bare de utenlandske konkurrentene som lar seg imponere. De kommende landslagskameratene hans vet at Klæbo har noe helt unikt i langrennssammenheng.

- Han er jo noe helt spesielt, da. Det er ikke mer å si om det, sier Niklas Dyrhaug til Dagbladet.

Verdenscupen i langrenn avsluttes med en jaktstart i fristil søndag.