Utlignet på overtid i høydramatisk kamp

Frode Johnsen trodde han hadde ødelagt Moldes gullfest, men naboene i Ålesund ville det annerledes.

OVERTIDSSCORING: AaFK utlignet til 2-2 på overtid mot Odd. Dermed kan Molde bli seriemestere med seier over Viking i kveld. Foto: Digitalsport
OVERTIDSSCORING: AaFK utlignet til 2-2 på overtid mot Odd. Dermed kan Molde bli seriemestere med seier over Viking i kveld. Foto: DigitalsportVis mer

• Aalesund - Odd 2-2 (1-0)

ÅLESUND (Dagbladet): AaFK kunne bidra til å hjelpe rivalene Molde til seriegull denne kvelden og åpnet best hjemme mot Dag-Eilev Fagermos elever.

Seks minutter viste kampuret da El Mehdi Karnass spilte Leke James fri i bakrommet. Til slutt havnet ballen i beina til Fredrik Ulvestad, men avslutningen gikk like utenfor.

Etter tolv minutter kunne Odd ha tatt ledelsen. Chukwuma Akabueze fikk stå bemerkelsesverdig upresset i 16-meteren da han fikk lirket gjennom en pasning til Herolind Shala, men avslutningen satt ikke helt for ungguten.

Snytt for straffe Ni minutter senere ble en meget svak Odd-heading plutselig veldig farlig da den dalte i stolpen. Like etterpå ropte Odd-spillerne på straffe da Sten Grytebust dundret inn i Ole Jørgen Halvorsen, men det var Grytebust som - merkelig nok - fikk frisparket.

Reprisene tydet på at Odd ble snytt for straffespark.

Ny straffesituasjon Etter 27 minutter var Leke James farlig frempå. Nigerianeren fikk driblet Odd-keeper André Hansen og kunne ha satt ballen i åpent mål, men var ikke fornøyd og ville drible Hansen på nytt. Det gikk ikke, og AaFK kastet bort en enorm scoringsmulighet.

Like etter var AaFK-spissen på farten på ny da han på kraftfullt vis kvittet seg med to Odd-forsvare og lirket ballen forbi keeper Hansen. Duellen endte i en real smell og Leke stupte i bakken. Dommer Martin Lundby mente tydeligvis at Leke var først på ballen, all den tid han dømte 5-meter, men straffe ble det heller ikke denne gang.

Barrantes-scoring og ny Hansen-smell Leke ga mye juling i denne kampen. I det 40. minutt søkte landsmannen Akeem Latifu innlegget mot Leke, som nok en gang smalt til i en knalltøff duell med Hansen. Returen havnet hos Barrantes, som scoret enkelt.

Leke og Hansen ble imidlertid liggende i flere minutter etter scoringen. AaFK-spissen kom seg etter hvert på beina igjen, men verre var det med Odd-keeperen.

Ambulanse Etter å ha feiret scoringen løp AaFK-spillerne bort for å sjekke situasjonen hos Hansen. Den virket å være alvorlig, og Barrantes og co viftet med armene for å få ambulansen inn på banen.

Det kom de bokstavelig talt. Etter mangfoldige minutter fikk ambulansen til slutt kjørt Odd-keeperen ut av arenaen. Avbruddene varte så lenge at det ble lagt til hele 17 tillegsminutter i 1. omgang.

Sjansesløseri Etter pause var Leke i begivenhetenes sentrum på ny, men alene med keeperreserve Sondre Rossbach var det sistnevnte som vant duellen.

Odd virket rystet, og AaFK stod for de største sjansene. I det 69. minutt havnet Henrik Bjørdal alene med keeper sammen med tre lagkamerater, men klarte ikke å ta vare på den enorme muligheten.

Rett etter kunne "Bentley" utlignet for gjestene, men i likhet med landsmannen Leke James ble det bare nesten for nigerianeren.

40-åring viste klasse En som imidlertid er klinisk når han får muligheten er Frode Johnsen. Jone Samuelsens suser ble mesterlig reddet av Grytebust, men på returen var Johnsen kontant som alltid. Dermed utlignet Odd til 1-1 litt ut av intet.

I det 77. minutt kom Leke nok en gang alene med keeper, men også denne gang leverte innbytter Rossbach en fabelaktig feberredning.

Mens AaFK sløste med sjansene, gjorde Odds 40-åring det motsatte. I det 82. minutt snek Johnsen seg fri fra markering og plasserte ballen forbi Grytebust. Dermed snudde Johnsen kampen på egenhånd, og dermed så han ut til å ødelegge Moldes gullfest.

Latifu utlignet på overtid Men på overtid skjedde det. Etter mye klabb og babb havnet ballen hos høyreback Latifu. Den utskjelte sidebacken banket ballen i hjørnet og utlignet til 2-2 i det høydramatiske oppgjøret.

Dermed kan Molde feire seriegull med seier over Viking i kveld.