Utliknet Zlatans verk

AMSTERDAM (Dagbladet): - Han slår helt klart, det er ingen tvil om det, og han skulle hatt rødt kort, sier Erik Hoftun. Om Zlatan Ibrahimovics høyre hook etter 19 minutter. Men 1- 1 var viktigere enn dommertabber i går kveld. Sjøl om det var Zlatans verk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For Dagfinn Enerlys utlikning på straffe fem minutter før slutt overskygget alt for Rosenborg denne kvelden.

- Dette var som en seier for oss, sier Erik Hoftun til Dagbladet. - Etter 11 strake bortetap i Mesterligaen trengte vi dette. For det er ingen grunn til å legge skjul på at sjøltilliten og sjølfølelsen ikke har vært god på bortebane de siste sesongene.

- Derfor betyr det poenget vi fikk her veldig mye for Rosenborg.

Dypt forsvarsspill og kort avstand mellom forsvarsfemmer og midtbanefirer ga Rosenborg den roen de var ute etter på Amsterdam ArenA. Før pause var det bare en slitsom venstrekant ved navn Boukhari og Zlatan Ibrahimovic som skapte problemer. Førstnevnte fordi han kom til et par crossballer som lett kunne gitt hjemmelaget ledelsen.

- Arrogant

Zlatan fordi han slo Erik Hoftun (overlagt), skadet Bent Skammelsrud med ei voldsom lårhøne (uforskyldt) og til slutt scoret det målet han aldri burde fått lov til.

Ajax-trener Ronald Koeman tok trenervarianten «jeg så ikke hva som skjedde» da Dagbladet spurte om han delte majoritetens syn på at den unge angrepsstjerna hans burde vært utvist. Nils Arne Eggen sa bare kort og greit i sin glede over det ene poenget at han ikke hadde til hensikt å kommentere noe som helst. Men RBK-direktør Rune Bratseth var villig til å si et par gentlemansetninger om svenske Zlatan. Du kan jo vurdere skussmålet sjøl:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer