Utliknet Zlatans verk

AMSTERDAM (Dagbladet): - Han slår helt klart, det er ingen tvil om det, og han skulle hatt rødt kort, sier Erik Hoftun. Om Zlatan Ibrahimovics høyre hook etter 19 minutter. Men 1- 1 var viktigere enn dommertabber i går kveld. Sjøl om det var Zlatans verk.

For Dagfinn Enerlys utlikning på straffe fem minutter før slutt overskygget alt for Rosenborg denne kvelden.

- Dette var som en seier for oss, sier Erik Hoftun til Dagbladet. - Etter 11 strake bortetap i Mesterligaen trengte vi dette. For det er ingen grunn til å legge skjul på at sjøltilliten og sjølfølelsen ikke har vært god på bortebane de siste sesongene.

- Derfor betyr det poenget vi fikk her veldig mye for Rosenborg.

Dypt forsvarsspill og kort avstand mellom forsvarsfemmer og midtbanefirer ga Rosenborg den roen de var ute etter på Amsterdam ArenA. Før pause var det bare en slitsom venstrekant ved navn Boukhari og Zlatan Ibrahimovic som skapte problemer. Førstnevnte fordi han kom til et par crossballer som lett kunne gitt hjemmelaget ledelsen.

- Arrogant

Zlatan fordi han slo Erik Hoftun (overlagt), skadet Bent Skammelsrud med ei voldsom lårhøne (uforskyldt) og til slutt scoret det målet han aldri burde fått lov til.

Ajax-trener Ronald Koeman tok trenervarianten «jeg så ikke hva som skjedde» da Dagbladet spurte om han delte majoritetens syn på at den unge angrepsstjerna hans burde vært utvist. Nils Arne Eggen sa bare kort og greit i sin glede over det ene poenget at han ikke hadde til hensikt å kommentere noe som helst. Men RBK-direktør Rune Bratseth var villig til å si et par gentlemansetninger om svenske Zlatan. Du kan jo vurdere skussmålet sjøl:

- Zlatan Ibrahimovic er grusomt arrogant og oppfører seg som om han er den største fotballspilleren noensinne. Det er han absolutt ikke.

Men Zlatan tar ikke kritikken høytidelig. Han skjønte i det hele tatt ikke hvorfor det var så mye oppstyr etter kampen.

- Hoftun holdt

- Det var Hoftun som holdt meg, sier Zlatan til Dagbladet. - Og hva mener du jeg skulle gjøre? Jeg måtte jo løs - og fotball skal være tøft. Spør du meg, skjønner jeg ikke hvorfor jeg fikk gult kort.

Etter pause og 1- 0 sparket Zlatan en ball i mål lenge etter at dommeren hadde blåst. Hvis han ikke hadde hatt gult kort fra før ville han fått det da. Og to minutter etter det slo han Erik Hoftun for andre gang i kampen. RBK-kapteinen sier:

- Klart han hadde fått gult om han ikke hadde hatt det fra før da han sparket bort ballen. Og der og da ble jeg skikkelig forbannet. Og rett etter det dyttet han og slo igjen. Heldigvis klarte jeg å holde meg i skinnet.

- Hvordan klarte du det?

- Jeg er en rolig mann. Og det er ingen vits å ta igjen på fotballbanen. Gjør du det, går det bare ut over deg sjøl.

Forstår ikke

Zlatan Ibrahimovic er like uforstående til det som skjedde etter pause som det som skjedde før.

- Det var ikke min feil. Erik Hoftun sto foran meg og falt. Jeg kan ikke få skylda for det, sier han.

En halvtime etter at Nils Arne Eggen ikke ville si noe som helst sa han plutselig litt. Om Zlatan.

- Jeg kjenner kapteinen min såpass godt at når han reagerer som i denne kampen så må det ha skjedd noe. Det er realiteter når Erik blir sint. Men ikke lag noe nummer ut av dette - her er det poenget som er det viktig.

- Og det faktum at vi fortsatt har muligheter til å gå videre fra gruppa.

Nils Arne Eggen var glad for den defensive framgangen mot Ajax. Han var derimot misfornøyd med spillet med ball. For hadde Rosenborg hatt litt mer presisjon og dyktighet i overgangsmulighetene som bød seg da Ajax ramlet sammen, så kunne det blitt full pott. Sjøl om det ville vært urettferdig.

- Vi var heldige som fikk det ene poenget, sier RBK-treneren. - Men når det er sagt så kunne vi også tatt alle tre. Men vi er for dårlige etter ballerobringene i gunstige posisjoner. Det må vi rette på før vi reiser til Milano.

Hvor Rosenborg har vært før. Og vunnet. Mot AC Milan. Og sjøl om det er Inter som venter nå reiser trønderne med en positiv opplevelse fra Amsterdam. Og med tro på at det er mulig å vinne på San Siro igjen.

- Vi er ikke ute ennå og lar oss i hvert fall ikke slå på forhånd. Og med alt vi lærte og gjorde bra i denne kampen gleder vi oss til å møte Inter, sier Nils Arne Eggen.

REVANSJE: Rosenborg og Erik Hoftun fikk sin revansje. Etter at Zlatan ble byttet ut, scoret Dagfinn Enerly på straffe og sikret ett poeng.