I POSISJON: Etter å ha fulgt Nibali til toppen av Pla dd'Adet, har Jean-Cristophé Péraud muligheten til å ende på podiet i Paris. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
I POSISJON: Etter å ha fulgt Nibali til toppen av Pla dd'Adet, har Jean-Cristophé Péraud muligheten til å ende på podiet i Paris. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Utmattet fransk veteran sjokkerte

Skygget Nibali på kongeetappen.

PLA D'ADET (procycling.no): Mellom to hvite varebiler ligger Jean-Christophe Péraud og gisper etter luft. Kun skoene hans er synlige for de som ikke henger direkte over den utmattede 37-åringen.

AG2R-rytteren var den eneste som maktet å skygge Vincenzo Nibalis gule trøye opp til Pla d?Adet (10 kilometer à 8.3 prosent) på Tour de Frances kongeetappe.

Formidabel hjelper
Opp siste stigning til mål ble veteranen assistert av sin 14 år yngre lagkamerat, Romain Bardet.

- Nå er det uke tre, alle etapper er ekstremt harde. Dette var en tøff dag mentalt sett. Jeg hadde gode bein. Romain lå foran meg inn i siste bakke. Han gjorde en formidabel jobb for meg. Det er takket være han at jeg satt i front i dag, sier Péraud — omsider på beina og i stand til å snakke.

Bardet beholdt femteplassen sammenlagt etter den oppofrende kjøringen og ble belønnet med tur på podiet på Pla d'Adet som etappens mest offensive rytter.

- Jeg er utrolig fornøyd med å henge på Nibali og heldig at jeg kunne kjøre med ham. Nibali er på et høyere gir enn oss alle, fastslår Péraud - som er 6'08 bak den dominante italieneren.

Les også: Hjelperytter Kristoff: - Det var ikke planen

Tror på podiet
Med bravur forsvarte veteranen fra Toulouse sin fjerdeplass sammenlagt, samtidig hentet han 54 sekunder på Thibaut Pinot (FDJ) og 39 skunder Alejandro Valverde (Movistar), hans fremste konkurrenter om pallplass.

Nå gjenstår fjelletappen til Hautacam torsdag og en 53 kilometer tempo lørdag. Under fjorårets Tour de France ble tempoetappen Chorges skjebnesvanger for Peraud. Under oppvarming før etappen sklei han i en sving og brakk kragebeinet. Ett år senere sier AG2R-sjef Vincent Lavenu tempoetappen vil virke i Péruads fordel i kampen om en plass på poidet i Paris.

- Han er god på tempo, men ikke den beste rouleuren i verden. Jeg tror han kan ta ett minutt på Valverde, slik han gjorde i Pais Vasco, men ingenting er sikkert. Hver tempo er forskjellig. Likevel har vi troen på at tempen er til vår fordel, sier Lavenu — etter å ha hjulpet Péraud opp på beina.

Snaut halvannet minutt bak Péraud ligger Bardet, lagets gryende klatretalent. Lavenu tror AG2Rs sterke tandem kan lage mer furore på etappen til Hautacam.

- Ja, hvorfor ikke. Vi får se, kanskje vi kan bruke Romain. Han er farlig med tanke på podiet fremdeles. Vi vet aldri hva som skjer, det kan komme en ny overraskelse. Han er en rytter som aldri gir seg og liker å gå i brudd.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.