Utmattet i drømmestarten

Det lukter sluttspill av Kathrine og Susanne.

BEIJING (Dagbladet.no): Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes fikk rett og slett en drømmestart på OL, da de slo Belgia 2-0 i sett i åpningskampen.

Fyrverkeriet hadde så vidt forsvunnet i Beijing-natta før jentene løp ut i sanda klokka ni lokal tid. Men jentene var våkne, og har faktisk nå nesten et bein i sluttspillet allerede.

- Dette er bare så herlig. Vi var litt nervøse i starten, men så kom vi. Dette ser veldig bra ut med tanke på fortsettelsen, sier Glesnes til Dagbladet.no.

- En kjempekamp

Jentene kvittet seg fort med startnervene, og utliknet den ledelsen belgierne Liesbet van Breedam og Liesbeth Mouha skaffet seg i starten. Det første settet var jevnt, og Norge hadde flere settballer. Det endte 24-22, etter at belgierne ikke taklet en vanskelig Maaseide-serve.

- Taktisk sett var dette en kjempekamp av oss. Vi satte ikke alle sjansene våre, men vi er veldig fornøyd med gjennomføringen, spesielt forsvaret vårt satt, sier Maaseide til Dagbladet.no.

Andresettet var også lenge jevnt, men så dro de norske jentene fra og vant komfortabelt 21-18.

- Jeg ble dautrøtt i midten av det andre settet. Da tenkte jeg bare at jeg ikke orket ett sett til, så det var bra vi avgjorde dette, sier Maaseide.

PERFEKT START: Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide overbeviste stort da de slo det belgiske paret i åpningskampen. Foto: AP
PERFEKT START: Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide overbeviste stort da de slo det belgiske paret i åpningskampen. Foto: AP Vis mer

- Sliten med en gang

Jentene er vant til å spille i langt høyere temperaturer enn det var her i den kinesiske hovedstaden i dag, men likevel var det uutholdelig nede på banen.

- Luftfuktigheten gjør at du blir trøtt med en gang. Vanligvis blir du sliten under lange ballvekslinger, men har ble du sliten med en gang, sier Kathrine Maaseide.

De taklet det imidlertid bra, og lot seg ikke knekke av varmen. Derfor lukter det allerede åttendelsfinale av det norske paret. De spiller mot det sveitsiske paret Kuhn/Schwer (23. seedet i OL) på mandag og kineserne Tian Jia/Wang (2. seedet i OL) på onsdag. Selv er Maaseide og Glesnes 15. seedet i lekene. De to beste i gruppa går videre til åttendelsfinalene, sammen med de beste treerne. De svakeste treerne må gjennom omspill.

- Sveitserne er litt som belgierne og mot kineserne kan det slå begge veier. De er gode, men ingenting er umulig, og det kan jo hende presset på hjemmebane blir for stort, sier Susanne Glesnes.

Utmattet i drømmestarten