Russland utestengt av internasjonal idrett

Utnyttet av Putin

Betalt av Russland. Nå må sporten velge mellom Putin eller OL.

KAMP OM BOKSESPORTEN: Putins Russland har de siste åra ved hjelp av store pengeoverføringer tatt kontroll med olympisk boksing. Nå sliter de. Her medaljeutdelingen i mellomvekt 75kg klassen under OL i Tokyo med den britiske gullvinneren Lauren Price flankert av kinesiske Li Quain (sølv) og russiske Zemfira Magomedalieva (bronse). Denne turneringen valgte IOC å styre selv på grunn av all svindelen i det internasjonale bokseforbundet (IBA) FOTO: AP/Themba Hadebe.
KAMP OM BOKSESPORTEN: Putins Russland har de siste åra ved hjelp av store pengeoverføringer tatt kontroll med olympisk boksing. Nå sliter de. Her medaljeutdelingen i mellomvekt 75kg klassen under OL i Tokyo med den britiske gullvinneren Lauren Price flankert av kinesiske Li Quain (sølv) og russiske Zemfira Magomedalieva (bronse). Denne turneringen valgte IOC å styre selv på grunn av all svindelen i det internasjonale bokseforbundet (IBA) FOTO: AP/Themba Hadebe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MILITÆRPARADEN på den Røde Plass på 77 års-dagen for freden etter andre verdenskrig, ble ikke fullt så dyster som mange fryktet. Putin sa ikke at han ville utslette oss alle, og de grusomme realitetene på slagmarken i Ukraina har fortalt at parademarsj med høy beinføring også har sin begrensning.

Dessuten manglet festen i Moskva et planlagt høydepunkt:

  • En ny verdenscup i boksing var ment å toppe denne dagen.

Boksing er historisk en svært populær sport i Russland. Ved hjelp av alle oljemillionene har russerne de siste åra skaffet seg sterk innflytelse over den olympiske delen av sporten. Turneringen i Moskva skulle ha en premiepott på 50 millioner kroner.

Meningen var å kombinere feiringen på den Røde Plass ved å ta opp igjen den gamle presisjetunge verdenscupen som i sin tid ble introduserte i Madison Square Garden i New York i 1979 med USA mot Sovjet i finalen.

Dengang var det på frysepunktet i den kalde krigen mellom de to supermaktene. Nå var tanken å vifte med olivengrener:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer