Trondheim  20180923.
(tv) og  i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sarpsborg 08 på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Trondheim 20180923. (tv) og i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sarpsborg 08 på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg snudde til seier mot Sarpsborg

Utnyttet Brann-flausen - snudde til seier etter Søderlund-mål

Rosenborg imponerte ingen i første omgang mot Sarpsborg, men viste serievinnerklasse i andre omgang hvor de snudde til 3-1-seier.

  • Rosenborg - Sarpsborg 08 3-1 (0-1)

Rosenborg tok et nytt grep om seriegullet etter å ha snudd kampen mot Europa League-kollega Sarpsborg hjemme på Lerkendal.

Med Branns overraskende poengtap hjemme mot Sandefjord fikk Rosenborg en gylden mulighet til å øke ledelsen på toppen av tabellen. Den grep de regjerende seriemesterne med begge hender etter mål av Jonathan Levi, Alexander Søderlund og Yann-Erik de Lanlay. Dermed har de fire poeng ned til Brann med sju kamper igjen å spille.

- Vi er alltid under press, hver kamp må vi vinne. Vi var favoritter til å vinne serien før kampen, så resultatene i dag endrer ikke noe sånn sett, sa RBK-trener Rini Coolen til Eurosport.

Alexander Søderlund Ikke scoret siden slutten av mai, men med Nicklas Bendtner ute av laget på grunn av skadetrøbbel har den tidligere eliteserietoppscoreren fått fornyede sjanser på topp for Trondheimsklubben.

Etter ti kamper uten scoring i ligaen sa Søderlund takk for tilliten med en utmerket scoring hvor han viste fram styrke og målscoreregenskaper med en herlig vending og avslutning i nærmeste kryss.

- Det ble en tung, spesielt i første omgang stemte det ikke. Vi la litt om og da fikk de litt mer trøbbel, sa Rosenborgduoen De Lanlay og Søderlund til Eurosport etter kampen.

- Vi ligger der vi vil og der vi skal, sier Søderlund.

Sarpsborg hadde fire strake tap i serien, samt tap i europacupspill mot Maccabi Tel-Aviv og Besiktas før møte med Rosenborg og begynner for alvor å tape grunn til Molde i kampen om tredjeplassen i Eliteserien etter at Rosenborg sørget for det sjuende strake tapet i alle turneringer.

Gjestene gode fra start

Rosenborg og Sarpsborg spilte begge Europa League i midtuka og måtte se seg slått på bortebane. I starten av oppgjøret virket det som det var gjestene fra Østfold som hadde tatt med seg mest energi og tro fra tapet.

Før kvarteret var spilt var det gjestene som sjokkerte alle oppmøtte trøndere. Et innlegg fra Matti Lund Nielsen gikk gjennom feltet og til Kristoffer Zachariassen, som tok med seg ballen og fyrte til på volley. André Hansen måtte gi retur og der var Patrick Mortensen på rett plass og styrte sarpingene i føringen.

Like etter var Sarpsborgs danske toppscorer frampå igjen. Mortensen fyrte til fra 18 meter, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Rosenborg var tamme i den første omgangen, og til tross for regn og vind hadde Sarpsborgs keeper Aleksandr Vasyutin god kontroll på det Rosenborg kom med offensivt.

Hjemmelaget valgte å gjøre et bytte i pausen etter den puslete første omgangen. Rini Coolen tok av en svak Djorde Denic og satte innpå Yann-Erik de Lanlay. Rosenborg snudde også midtbanetreeren sin og la om til to indreløpere og Anders Trondsen som indreløper.

Rosenborg snudde

Rosenborg-laget ropte på straffe ti minutter ut i den andre omgangen da Alexander Søderlunds heading traff den utstrakte hånda til Joackim Jørgensen.

Halvveis i omgangen fikk Rosenborg uttelling for presset de hadde begynt å få på Sarpsborg.

Jonathan Levi har vært en av serieledernes bedre spillere i høst og mot Sarpsborg smelte han inn sitt tredje ligamål på tre kamper. Som mot Vålerenga sist tok et skudd fra svensken i en forsvarer og satte keeper ut av spill før ballen traff nettmaskene.

Med Nicklas Bendtner ute med skade har Alexander Søderlund igjen blitt Rosenborgs førstevalg på topp. Den tidligere St. Etienne-spissen startet sesongen bra, men hadde gått nesten fire måneder uten mål før møte med Sarpsborg.

Kvarteret før slutt viste Søderlund hva som bor i ham. 31-åringen vendte lynraskt opp med mann i rygg, før han limte ballen opp i nærmeste kryss med venstrefoten. En strålende scoring for haugesunderen.

Fem minutter før full tid sikret innbytter Yann-Erik de Lanlay for at det ikke var noen tvil om hvor poengene skulle ende opp.

Etter å ha gått skadet gjennom vinteren og fram til juni har De Lanlay fått ujevnt med spilletid for Rosenborg denne sesongen, men tok den ene omgangen han fikk mot Sarpsborg godt, og særlig på scoringen viste rogalendingen fram touchet og tempoet sitt.

Det var 26-åringens første scoring for sesongen.