Utnyttet hjemmefansen

Men det ble tap for Kathrine og Susanne.

BEIJING (Dagbladet.no): Tian Jia/Wang Jie, Kina - Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes, Norge 2-1 (17-21, 21-14, 15-8).

Det startet veldig bra for Maaseide og Glesnes i OL-sanden, men hjemmefavorittene ble for sterke.


Det kinesiske paret - som er rangert som verdens nest beste - ble oppildnet av 11 000 entusiastiske tilskuere, og slo tilbake etter at Norge vant det første settet.

- Det var veldig morsomt med slik stemning. De hadde et veldig stort press på seg, og det utnyttet vi i førstesettet. Da var det bare en fordel for oss at trykket var så stort, for det økte presset på dem og ga oss stor selvtillit, sier Maaseide til Dagbladet.no.

Ankelskade

Begge lagene var klare for åttendelsfinalene allerede før denne gruppefinalen. Først i morgen ettermiddag blir det klart hvem Maaseide og Glesnes møter der.

Nå skal de ta med seg de positive opplevelsene fra denne kampen inn i sluttspillet.

- Førstesettet vårt var veldig bra, og vi spilte da som vi hadde planlagt, sier Glesnes til Dagbladet.no.

VIDERE: De norske jentene vant førstesettet, men så ble de kinesiske motstanderne for sterke foran den elleville tilskuermassen i Beijing. Begge parene er klare for åttendelsfinaler. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
VIDERE: De norske jentene vant førstesettet, men så ble de kinesiske motstanderne for sterke foran den elleville tilskuermassen i Beijing. Begge parene er klare for åttendelsfinaler. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

De norske jentene ledet for første gang i kampen på 9-8 i det første settet, og da så de seg ikke tilbake. Det offensive spillet ga resultater, og de vant settet 21-17.

Så begynte det å gå tyngre. Norge ledet 4-3 i andresettet da Glesnes sank sammen i sanden. Hun landet på ei av de kinesiske jentene etter et blokkforsøk, og skadet ankelen. Fysioterapeut Maria Øgreid Leitao ga henne behandling i noen minutter, og hun kunne fortsette.

- Det er ikke noe alvorlig, og det hemmet meg ikke noe særlig, sier Susanne.

Måtte nullstille

- Vi var veldig opptatt av å nullstille oss etter det første settet, og det synes jeg vi klarte. Vi fikk en kjempestart i andre også, men så kommer de inn i kampen igjen, etter at vi begynner å gjøre feil, sier Kathrine.

Etter hvert begynte Tian og Wang å finne tilbake til spillet sitt, og de rykket fra. Stemningen steg gradvis på stadion, og Kina vant settet 21-14.

- De servet veldig bra og presset oss hele veien. Etter hvert fikk de også forsvarsspillet til å sitte, sier Glesnes.

Slik fortsatte kineserne også i tredjesettet, og de avgjorde kampen ved å sende et serveess i hjørnet bak de norske jentene. Da kokte det over på stadion.

Utnyttet hjemmefansen