STRAFFEREDNING: Katrine Lunde Haraldsen reddet en sjumeter 15 sekunder før slutt, men Norge klarte ikke score i det påfølgende angrepet. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
STRAFFEREDNING: Katrine Lunde Haraldsen reddet en sjumeter 15 sekunder før slutt, men Norge klarte ikke score i det påfølgende angrepet. Foto: Henning Bagger / SCANPIXVis mer

Utnyttet ikke Katrines strafferedning sekunder før slutt

Norge tapte med ett mot Romania.

|||(Dagbladet): Romania - Norge 24-23.

Håndballjentene har svingt veldig i prestasjonene denne uka, og slik var det også i World Cup-finalen mot Romania.

De avsluttet ganske bra, men det var for seint og dermed ble det nok et tap for Romania.

Østeuropeerne er i ferd med å bli Norges marerittmotstander. I løpet av ett år har de norske jentene tapt tre av fem kamper mot dem, det er sjelden statistikk for Norge.

- Jeg synes det svinger mindre framover i dag enn det har gjort tidligere denne uka, men vi burde hatt litt bedre uttelling på skuddene våre i andreomgangen, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

Sulland i skuddet Linn Jørum Sulland var forrykende i starten av kampen og scoret tre på rad uten at rumenerne slapp til i målprotokollen innimellom. Hun hadde bra trykk i angrepsspillet sitt og fikk dermed god luft under seg i avslutningene - fem mål før pause.

Etter den gode innledningen sovnet Norge, både i forsvar og angrep.

Det ble altfor store avstander bakover og Romania utnyttet hullene. Kari Aalvik Grimsbø sto godt mellom stengene - og tok blant annet to sjumetere - i det som ble en vanskelig omgang for henne. Framover gikk det litt i stå, en sykdom vi har sett flere ganger denne uka.

Thorir Hergeirssons jenter hevet seg mot slutten av førsteomgangen og klarte å snu 9-5 til uavgjort 12-12 til pause - blant annet takket være et solid innhopp av Heidi Løke.

- Skikkelig surt Kveldens sterkeste prestasjon sto Nora Mørk for, i starten av andreomgangen. Hun kastet bort ballen i angrep, og tok jobben hjemover. Hun spurtet inn den rumenske jenta, og presset henne så mye at hun ikke klarte å overliste Katrine Lunde Haraldsen. Deretter gikk Nora rett i angrep igjen. Hun kastet seg inn fra omtrent død vinkel på kanten, men scoret tross dette og en dytt.

Romanias beste denne uka, Christina Neagu, ble skadd bare noen minutter inn i kampen - men rumenerne ble likevel en hard nøtt for Norge også etter pause. Blant annet tapte de norske jentene en overtallsperiode med to mål.

- Dette er skikkelig surt, jeg er veldig skuffet. Vi var for unøyaktige og de var bedre enn oss i dag. Vi har noen gode kontrasjanser i andreomgangen som vi bør sette, sier kaptein Gro Hammerseng til TV 2.

Sekunddrama Midt i andreomgangen rykket Romania fra, og de ledet med fire mål før Norge startet opphentingen.

15 sekunder før slutt skaffet Oana Manea rumenerne sjumeter, men Lunde Haraldsen reddet straffen til Ada Moldovan. Hergeirsson tok time-out og sekunder før slutt fikk Ida Alstad en skuddsjanse - som hun misbrukte.

- Jeg tenkte egentlig at tida var ute. Hadde jeg visst at det var tre sekunder igjen ville jeg spilt den videre, sier Alstad til TV 2.

Dermed endte det med nok et ettmålstap for Romania, 24-23.

PS! Danmark tapte bronsefinalen 26-28 for Frankrike.