Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utopi med debut denne sesongen

Men Dan Eggen (45) mener Real Madrid er et riktig valg for Martin Ødegaard.

REAL-KLAR: Martin Ødegaard blir presentert som Real Madrid-spiller på en pressekonferanse i Madrid dag. Trolig blir han å finne på reservelaget Real Madrid Castilla den neste tiden. Spania-ekspert Dan Eggen har liten tro på at 16-åringen får spilletid for A-laget denne sesongen. Foto: Endre Vellene
REAL-KLAR: Martin Ødegaard blir presentert som Real Madrid-spiller på en pressekonferanse i Madrid dag. Trolig blir han å finne på reservelaget Real Madrid Castilla den neste tiden. Spania-ekspert Dan Eggen har liten tro på at 16-åringen får spilletid for A-laget denne sesongen. Foto: Endre Vellene Vis mer

(Dagbladet): Dan Eggen spilte rundt 100 kamper i spansk serie og cup for Celta Vigo og Alaves i perioden 1997 til 2004 - og kjenner således spansk fotball og hva som venter Martin Ødegaard bedre enn de fleste nordmenn.

I dag jobber han i utviklingsavdelingen i Norges Fotballforbund.

- Real Madrid har en plan Eggen er trygg på at valget av Real Madrid blant alle som lå langflate etter den norske fotballjuvelen, vil vise seg som et godt og riktig valg.

- Alt avhenger selvsagt av grunnlaget som ble lagt før avtalen ble underskrevet, men jeg setter min lit til at verdens største og beste fotballklubb har en plan for utviklingsløpet til Martin videre. Real Madrid er i front på alle fagfelt fra fysisk trening og til skjerming av spillerne. Alt ligger til rette for at dette skal bli veldig fint, sier Dan Eggen til Dagbladet.

At Real Madrid-president Florentino Perez skal ha lagt personlig prestisje i å hente den norske gullkalven taler definitivt ikke akkurat mot
Martin Ødegaards muligheter i gigantklubben som i fjor sopet inn mer penger enn noen andre i fotballverden.

- Ymse nivå Selv spilte Eggen - som også var med på Norges tre sluttspill - VM i 1994 og 98, og EM i 2000 - aldri i Segunda B, tilsvarende nivå tre i spansk fotball. På generell basis omtaler han nivået som «dårligere enn norsk tippeliga».

- Det er nok litt ymse nivå i Segunda B, og det ville forundret meg om norske klubber ikke hadde overlevd der. Men samtidig har de prestisjetunge klubbene lag der hvor det satses bra, sier han.

- Ikke for euforisk I likhet med de fleste er han spent på hvor høyt nivå Real Madrid har tenkt å matche Martin Ødegaard i starten, og hva slags utviklingsløp de har lagt for 16-åringen. Eggen har ingen tro på at unggutten er en mann for «Los Galacticos» allerede denne sesongen.

- Det ser utrolig lovende ut for Martin Ødegaard, og han ser fantastisk god ut. Men vi må ikke blir for euforiske. Det handler om å utvikle talentet videre, stegene må tas, slik at han er god som 20-åring også.

- Det er utopi å tro at han skal spille for Real Madrid i vårsesongen. Det er ikke realistisk i det hele tatt, sier Dan Eggen til Dagbladet.

Voksefase Han viser til at gutten fortsatt er i en voksefase, og at han fysisk sett ikke er klar for å stå i et tøff La Liga-tilværelse uke ut og uke inn.

- Jeg tror ikke man skal snakke om fire måneder, seks måneder eller åtte måneder. Det er lurt å ha lenger tidsperspektiv enn det. Men det er jeg også trygg på at Real Madrid. Og derfor tror jeg også at det er et flott klubbvalg, sier Dan Eggen.

HETT STOFF: Martin Ødegaard dominerer sportssidene i spanske aviser om dagen. Her er en dobbeltside fra sportsavisen Marca i dag. Foto: Christian Roth Christensen
HETT STOFF: Martin Ødegaard dominerer sportssidene i spanske aviser om dagen. Her er en dobbeltside fra sportsavisen Marca i dag. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
SPANIA-EKSPERT: Dan Eggen. Foto: NTB Scanpix
SPANIA-EKSPERT: Dan Eggen. Foto: NTB Scanpix Vis mer