Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utour de France!

Jan Ullrich måtte kjøre grensesprengende raskt for å ha noen sjanse mot Lance Armstrong i årets Tour de France. Men her ryker alle muligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Lance Armstrong ledet med ett minutt og fem sekunder før gårsdagens etappe. Ullrichs eneste mulighet til å vinne hele Tour de France, var å kjøre det remmer og tøy kunne holde under den 49 kilometer lange tempoetappen mellom Pornic og Nantes.

Det gjorde han også, men remmene og tøyet holdt ikke helt inn. Da det gjensto 15 kilometer av etappen, hadde han tatt inn flere sekunder på Armstrong. Så skled tyskeren ut av gullkampen i en sving. Han kom i mål elleve sekunder etter amerikaneren, og bare et fall eller andre uforutsette hendelser kan stoppe den amerikanske superrytteren fra å ta sin femte Tour de France-seier på rad.

- Jeg tok egentlig ikke noen store sjanser. Jeg kom ikke for raskt inn i svingen, så det må ha vært olje på veien, sier Ullrich.

Tok det rolig

Lance Armstrong hadde bestemt seg for å kjøre sikkert, og ikke å gjøre noen feil. Den vurderingen viste at han er like god på taktikk som han er til å tråkke.

- Planen min var å begynne sakte, og kjøre i mitt eget tempo. Jeg var selvsikker, siden jeg hadde over ett minutts ledelse til Jan. Det var ingen grunn til å ta noen sjanser, sier Armstrong.

Han fikk beskjed om fallet til Ullrich underveis, og bestemte seg for å kjøre enda roligere.

- Da jeg hørte at Jan hadde falt, tok jeg enda færre sjanser. De siste ti kilometerne var virkelig farlige, så jeg roet ned, sier Armstrong.

Dagens etappe på 152 kilometer går fra Ville d'Avray til Paris. Det blir beskrevet som en enkel etappe, og Lance Armstrong vil etter alt å dømme sykle inn til sin femte strake seier i Tour de France. Det har bare spanske Miguel Indurain klart tidligere, fra 1991 til 1995. Franskmennene Jacques Anquetil og Bernard Hinault og belgiske Eddy Merckx har også vunnet touren fem ganger.

Gårsdagens etappe ble vunnet av skotten David Millar. Han var tidligere kjent som «Helten som alltid sprekker». I går holdt det helt inn til mål, og til tross for at han falt, klarte han nesten å sette ny fartsrekord. Han hadde en snitthastighet på 54,358 kilometer i timen, og ville tatt Greg LeMonds 14 år gamle rekord på 54,545 hvis skotten ikke hadde sklidd på den regnvåte asfalten.

Kan vinne 410000

Thor Hushovd kom i mål to minutter og 29 sekunder bak gårsdagens raskeste, David Millar. Nordmannen kjemper om seier i jubileumskonkurransen, og ligger rett bak lagkamerat Stuart O'Grady. Syklisten som gjør det best gjennom de fire byene som var med i det opprinnelige Tour de France i 1903, vinner 410000 kroner. Det er sikkert et godt plaster på såret.

DRAMA: Tyske Jan Ullrich fikk vannplaning en drøy mil før mål og gikk i asfalten med dunder og brak. - Det må ha vært noe olje eller den slags på veien, sa han etter den dramatiske etappen.
SIKRET SEIEREN: Lance Armstrong cruiser inn mot en ny Tour de France-triumf. - Da jeg hørte at Jan Ullrich hadde falt, tok jeg færre sjanser, sier han.